Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne smije iz zemlje

Ivanu Rimcu oduzete putovnice, a njegova obrana tvrdi: "To je u zastari"

Ivan Rimac
Ivan Rimac Foto: Vlado Kos/Cropix
Ivan Rimac ne smije napustiti teritorij RH, a odlukom suda oduzete su mu i obje putovnice - hrvatska i ona izdana u BiH.

Otac Mate Rimca, Ivan Rimac (62), ako je suditi prema sudskim odlukama koje su se zaredale prije nepravomoćne presude od tri godine i nakon nje, ne smije napustiti teritorij Republike Hrvatske. Sud mu je, piše Jutarnji, odluzeo i obje putovnice - hrvatsku i onu izdanu u BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prasak u Zaprešiću Eksplozija na odlagalištu otpada: Policija istražuje sve okolnosti

Tužiteljstvo se već žalilo na visinu osuđujuće trogodišnje kazne, a Rimčeva obrana, koja je presudu primila prvi radni dan nakon Božića, piše žalbu jer smatraju da kaznenog djela nema, da Rimac sebi osobno nije pribavio nikakvu korist, a ukazuju i na zastaru predmeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istočna Slavonija Podignuta kaznena prijava za još 12 oficira JNA za zločine u Slavoniji : "Kada se čovjeku ne zna grob, kao da nije ni postojao"

Izreka prvostupanjske presude objavljena je lani, 24. listopada, odmah nakon održanih završnih govora i njoj je Rimac, koji je odlukama Vrhovnog suda već bio pravomoćno oslobođen u druga dva postupka, osobno prisustvovao te je ostao zatečen, piše Jutarnji. Općinski sud u Požegi je nako toga dva mjeseca pisao presudu na 78 stranica. Prema njoj, Rimac je nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz brodske tvrtke Slavonija DI. Kao zamjenik predsjednika Nadzornog odbora tvrtke navodno je dogovorio više poslova kojima je tvrtka izgubila novac, a koji je potom prebačen u tvrtku Rim i Zov koju je osnovao s Jerkom Zovkom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene