Ivan Mesić i njegova sestra
Ivan Mesić i njegova sestra Foto: Provjereno

Ivan ima 15 godina i 19 dijagnoza. Njegova obitelj došla je do ruba i za nastavak liječenja treba pomoć dobrih ljudi.


Obitelj Mesić navikla je na žrtvu i odricanje za sina Ivana, no sada im treba vaša pomoć jer su došli do zida. Ivanu je potrebna terapija injekcijama kako više ne bi povraćao krv i kako se ne bi ugušio. Takvu terapiju teško će dočekati u Hrvatskoj, pa su pomoć potražili u Institutu za majku i dijete u Beogradu. 

"U problemima smo stalno, ali prošle godine stanje se pogoršalo. Ivan je počeo povraćati krv, gušio se, prestajao je disati u snu, ima aparat pa bi se on napunio krvlju. Išli smo i u Vinkovce i u Zagreb, no tamo nam nisu znali pomoći. 

18. ožujka otišli smo u Institut, tamo smo napravili sve pretrage i oni su ustanovili da Ivan pored svih ostalih dijagnoza ima i cistu na malome mozgu i da mu zato na usta ide krv. Cista se ne može operirati, ali stanje se može liječiti injekcijama. Liječnici su rekli da se tako oslobađa protok krvi", ispričala nam je hrabra Ivanova majka Ana.  

Ivan Mesić i njegova sestra Ana Mesić Foto: Provjereno

Ivanu su liječnici propisali od 10 do 12 terapija injekcijama. Dosad ih je primio pet. Mora ih primiti još sedam, što znači još posjeta Institutu, liječnicima, još putovanja i još novca. Međutim, terapija djeluje i roditelji će učiniti sve da Ivan dobije lijek. 

Sveukupne terapije koštaju 9800 eura i obitelj je došla do financijskog zida, pa dobre ljude moli za pomoć. 

Cijeli život se bore sa skupim posjetima liječnicima, broj bolnica koje su obišli više ni ne broje. Ali ne odustaju.

Rasprodali su sve što imaju samo da se mogu posvetiti Ivanu, koji se rodio s Downovim sindromom, ne priča i cijeli život traje njegova borba za život. Najmlađe je od sedmero djece. 

Terapije koje prima djeluju i majka je spremna odreći se svega samo da njezin Ivan dobije priliku za život. 

"Teško je tražiti, sramota me, ali ja od svojeg djeteta ne odustajem", kaže nam Ana Mesić. 

Ako želite pomoći Ivanu i njegovoj obitelji, to možete učiniti na sljedeći način:

Privredna Banka Zagreb
Ana Mesić

Tekući račun u stranoj valuti: HR0423400093231942963

Tekući račun u kunama: HR1523400093215343737
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju