Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, potvrdio je informaciju da je Ivan Bobetko bio priveden u prostorije kriminalističke policije. Bobetko je pušten nakon obavijesnog razgovora.


Ivan Bobetko pušten je tijekom poslijepodneva nakon što je ujutro bio priveden u sjedište kriminalističke policije u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici.

Vezani članci Slika nije dostupna Argumenti za i protiv uvođenja obveznog vojnog roka Slika nije dostupna Generalski zbor objavio zaključke s višesatnog sastanka, evo što traže

Ovu informaciju potvrdio nam je i Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, čiji je i Bobetko član. 

"Razgovarao sam s njim i rekao mi je da je pušten. Koliko znam, nije bio dugo unutra. Izgleda da je riječ o 91.", rekao nam je Miljavac.

Neslužbeno se može čuti kako se Bobetkovo privođenje dovodi u vezu s istragom o ratnim zločinima počinjenima u Sisku 1991. godine

Miljavac kaže da je Bobetko vrlo lošeg zdravlja. "Njegovo zdravstveno stanje stvarno nije dobro. Nedavno smo bili na jednom sastanku u Ministarstvu obrane i on se samo najednom srušio", kaže nam Miljavac.

U policiji neslužbeno doznajemo da je Bobetko bio pozvan na obavijesni razgovor, a vezano za informacije koje je tražio Županijski sud u Sisku.

Za zločine u Sisku sudilo se Vladimiru Milankoviću, Dragi Bošnjaku i Đuri Brodarcu. Brodarac je preminuo još dok je postupak trajao, Bošnjak je oslobođen, a Milanković je u prosincu 2013. nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora, no Vrhovni sud je kaznu povisio na 10 godina