Siječanj je vrijeme mnogih sniženja, ali svaki mjesec nosi neka specifična, pa vam donosimo kalendar sniženja. Što treba kupovati i kada? Pa proći i upola jeftinije.


Najbolje je kupovati kad vam ne treba. U siječnju je najjeftinije ljetovanje.U putničkoj agenciji kažu da su do 31.siječnja na putovanja najveći popusti.

Vezani članci Kreću sezonska sniženja Sutra počinju sezonska sniženja, na akciji odjeća, obuća, tehnika... Evo do kad će trajati i koliki se popusti očekuju Antonija, prodavačica Trošili smo kao da nema sutra, evo koliko smo spiskali za predbožićni vikend: "Rekord je probijen"

''To bi bilo najbolje kad bi se ljudi odlučili tako rano ugovoriti ljetovanje. I za nas agenciju, a i za njih '', kaže Vesna Horvat, djelatnica putničke agencije i dodaje da se može dobiti i do 30 posto popusta.

Siječanj je i najpovoljnije i krajnje vrijeme za zimske gume. Automehaničar Ivan Horvat kaže da mogu biti i do 30 posto jeftinije. 

U siječnju se obvezno kupuju odjeća, obuća i modni dodaci. U veljači idite po namještaj. Skijaška oprema najpovoljnija je u ožujku ili ovisno koga se pita. Tako Stipe Rusić, vlasnik trgovine skijaškom opremom, kaže da je sad vrijeme za kupovinu ''jer su stvarno počela dobra sniženja''. Kaže da su u njegovoj trgovini skije sada jefitnije nego će biti u ožujku.

U svibnju je dobro ići po kupaći kostim, a u srpnju kupovati ljetnu odjeću. U rujnu, kad već škola počne, školski pribor, vrtni namještaj, suncobrane, kosilice.

U listopadu su najpovoljniji skijanje, wellnesi i vikendi na obali. U studenom božićni ukrasi i knjige. U prosincu jesensko - zimska odjeća, pa sve ispočetka.