Siječanj je vrijeme mnogih sniženja, ali svaki mjesec nosi neka specifična, pa vam donosimo kalendar sniženja. Što treba kupovati i kada? Pa proći i upola jeftinije.


Najbolje je kupovati kad vam ne treba. U siječnju je najjeftinije ljetovanje.U putničkoj agenciji kažu da su do 31.siječnja na putovanja najveći popusti.

Vezani članci Mario Banožić Banožić: "Vlada će za nekoliko tjedana donijeti odluku o nabavi vojnih aviona" Manja potrošnja ovog Crnog petka Stigli podaci o potrošnji na Crni petak: Hrvati ove godine trošili manje nego prošle

''To bi bilo najbolje kad bi se ljudi odlučili tako rano ugovoriti ljetovanje. I za nas agenciju, a i za njih '', kaže Vesna Horvat, djelatnica putničke agencije i dodaje da se može dobiti i do 30 posto popusta.

Siječanj je i najpovoljnije i krajnje vrijeme za zimske gume. Automehaničar Ivan Horvat kaže da mogu biti i do 30 posto jeftinije. 

U siječnju se obvezno kupuju odjeća, obuća i modni dodaci. U veljači idite po namještaj. Skijaška oprema najpovoljnija je u ožujku ili ovisno koga se pita. Tako Stipe Rusić, vlasnik trgovine skijaškom opremom, kaže da je sad vrijeme za kupovinu ''jer su stvarno počela dobra sniženja''. Kaže da su u njegovoj trgovini skije sada jefitnije nego će biti u ožujku.

U svibnju je dobro ići po kupaći kostim, a u srpnju kupovati ljetnu odjeću. U rujnu, kad već škola počne, školski pribor, vrtni namještaj, suncobrane, kosilice.

U listopadu su najpovoljniji skijanje, wellnesi i vikendi na obali. U studenom božićni ukrasi i knjige. U prosincu jesensko - zimska odjeća, pa sve ispočetka.