Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Leasing vozila koja se trenutno koriste (njih 726, op.a.) prestaje tijekom ožujka, travnja i svibnja 2017. godine te bi se vozila i vraćala tom dinamikom", kažu iz MUP-a. Nabava novih je pokrenuta, ali pitanje je hoće li stići na vrijeme.


Ministarstvo unutarnjih poslova danas je izvijestilo da postupak nabave za 726 službenih policijskih vozila provodi Središnji državni ured za središnju javnu nabavu te da će nakon razmatranja ponuda i odabira odluku o potpisivanju sporazuma s dobavljačem donijeti Vlada Republike Hrvatske.

Vezani članci Dubravko Jagić Predsjednik Sindikata policije o Milanoviću: "Mene samo zanima je li možda predsjednik završio Policijsku akademiju? Ne znam zašto bi rekao takve stvari" Ilustracija Muškarac prijetio ženi da će ju ubiti: U rukama imao plinsku bocu i upaljač

"Leasing vozila koja se trenutno koriste prestaje tijekom ožujka, travnja i svibnja 2017. godine te bi se vozila i vraćala tom dinamikom. U međuvremenu je proveden postupak nabave 368 motornih vozila koja će se koristiti u operativnom radu", izvijestio je MUP.

Odgovor iz MUP-a uslijedio je nakon napisa u Večernjem listu da je policija počela vraćati 726 automobila kojima je istekao operativni leasing te da policajci strahuju da će uoči turističke sezone ostati bez auta. Iz tog lista upozoravaju da će, ako odluka i bude uskoro donesena, trajanje postupka ovisiti o mogućim žalbama.

"Ako se to dogodi, nerealno je očekivati da će policijski vozni park biti popunjen prije rujna. Ne bude li žalbi, vozila bi mogla stići tijekom lipnja. A većina od 726 vozila bit će vraćena ovaj mjesec, ostatak do svibnja", navodi isti izvor, a prenosi Hina.

Upitali smo stoga za komentar Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske. "Zakon o javnoj nabavi potrebno je hitno izmijeniti kako bi se izbjegle ovakve situacije. Vozila se trebaju uzimati u trajno vlasništvo. Činjenica je da su se vlade mijenjale, a nitko do sada nije dovoljno razmišljao o statusu policijskih službenika i njihovoj opremljenosti, u što naravno ulazi i vozni park.

Svjesni smo da se radi o problemu u proceduri i promjenama u Vladi, ali policajce i građane to ne zanima i navedeno pitanje se mora riješiti što prije", kazao je Jagić za DNEVNIK.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju