Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

nije htio prestati govoriti

Pernar (opet) izbačen iz sabornice: "Slobodno šaljite stražu na mene, spreman sam ići do kraja svaki put"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik Živog zida Ivan Pernar opet je izbačen iz sabornice jer unatoč upozorenjima nije htio prestati govoriti.

Ivan Pernar i danas je izbačen iz Sabornice jer nije htio prestati govoriti iako mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković izrekao dvije opomene i najavio da mu slijedi izbacivanje ako ne sjedne. 

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

Unatoč svim Jandrokovićevim upozorenjima, Pernar nije htio sjesti, pa predsjedniku Sabora nije preostalo ništa drugo nego da pozove saborsku stražu, koja je Pernara opet iznijela iz sabornice. 

Sukobu je prethodio Pernarov zahtjev za stanku. "Upravo je u tijeku deložacija Marina Jakovčevića i želim zatražiti stanku na tu temu", rekao je Pernar, ali mu Jandroković to nije dopustio. 

"Za to vam ne mogu dati stanku. O tome možete govoriti u "slobodnom govoru" u 13 sati", rekao mu je Jandroković. 

"Razumijem da vam pitanje deložacije tog čovjeka nije bitno...", uzvratio mu je Pernar, na što mu je Jandroković rekao da mu je bitno pitanje deložacije svakog čovjeka. "Nemojte se služiti ovakvim fintama jer one nisu primjerene saborskom zastupniku. Ne možete govoriti, dobivate opomenu i molim vas da sjednete. Nemojte da moramo ponavljati onaj scenarij od jučer", upozorio ga je Jandroković, no Pernar nije prestajao. 

"Želite da vas izbacim? Recite, ako hoćete, zamolit ću stražu da vas izvede. Ako to ne želite, onda sjednite", pokušao ga je zaustaviti predsjednik Sabora, no Pernar je bio uporan pa je i nakon stanke nastavio u istom tonu.

"Slobodno šaljite stražu na mene. Spreman sam ići do kraja svaki put", rekao je Pernar, nakon čega je Jandroković pozvao stražu da izvede Pernara iz sabornice. 

Njegovo izbacivanje i ovoga je puta uživo prenošeno na Pernarovoj stranici na Facebooku. "Ovo je politika HDZ-a! Ovo je diktatura! Ovo nije demokracija u Hrvatskom saboru! Ovo je način na koji se suzbija svaka rasprava!" uzvikivao je dok su ga iznosili pred sabornicu, gdje su ga već čekali novinari.

Gotovo identičan scenarij odigrao se i u ponedjeljak navečer, kada su ga također pripadnici saborske straže iznijeli iz sabornice, dok je Pernar svoje izbacivanje uživo prenosio na Facebooku. 

Uživo je prenosio i svoje prvo izbacivanje koje se dogodilo u siječnju 2017., kada su stražari iznijeli i njegova stranačkog kolegu Ivana Vilibora Sinčića

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene