Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U šestominutnoj snimci koju su objavili militanti u Iraku, IS se hvali nedavnim napadima u Parizu.


Ekstremistička skupina Islamska država (IS) objavila je u četvrtak novu video snimku u kojoj prijeti novim napadima u Francuskoj, kao i napadom na Bijelu kuću u Washingtonu.

U šestominutnoj snimci koju su objavili militanti u Iraku, IS se hvali nedavnim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 129 osoba, te prijeti napadom na Bijelu kuću. "Dići ćemo je u zrak, kako što smo digli u zrak idole u našoj zemlji", rekao je jedan od maskiranih militanata na snimci. Militanti također prijete novim napadima "na francuske spomenike".

ČOVJEK KOJI JE 'PREŠAO' SIGURNOSNI SUSTAV Vratio se iz Sirije bez da je bio lociran

Vezani članci Pavao Josić i Tomislav Josić (Foto: Živi zid/Facebook/ Screenshot) Naguravanja i prijetnje u središtu Vukovara: "Jesi ti otporan na metak, sine? Pazi što radiš“ Rihanna (Foto: Instagram) Šok i nevjerica među Rihanninim fanovima: Pjevačica snimila video pa zapalila internet

Snimka je objavljena dan nakon što je IS objavio snimku s prizorima iz New Yorka kojom se sugeriraju napadi na taj američki grad.

Direktor FBI-ja James Comey rekao je u četvrtak da zasad nema "vjerodostojne" prijetnje napadom u SAD-u "u stilu" napada na Pariz.

Glasnogovornik State Departmenta John Kirby kazao je da se trenutno procjenjuje "autentičnost" tog video materijala. "Svi mi u vladi Sjedinjenih Država ozbiljno shvaćamo takve prijetnje", rekao je Kirby. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook