Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili video

IS prijeti napadom na Bijelu kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U šestominutnoj snimci koju su objavili militanti u Iraku, IS se hvali nedavnim napadima u Parizu.

Ekstremistička skupina Islamska država (IS) objavila je u četvrtak novu video snimku u kojoj prijeti novim napadima u Francuskoj, kao i napadom na Bijelu kuću u Washingtonu.

U šestominutnoj snimci koju su objavili militanti u Iraku, IS se hvali nedavnim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 129 osoba, te prijeti napadom na Bijelu kuću. "Dići ćemo je u zrak, kako što smo digli u zrak idole u našoj zemlji", rekao je jedan od maskiranih militanata na snimci. Militanti također prijete novim napadima "na francuske spomenike".

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

ČOVJEK KOJI JE 'PREŠAO' SIGURNOSNI SUSTAV Vratio se iz Sirije bez da je bio lociran

Snimka je objavljena dan nakon što je IS objavio snimku s prizorima iz New Yorka kojom se sugeriraju napadi na taj američki grad.

Direktor FBI-ja James Comey rekao je u četvrtak da zasad nema "vjerodostojne" prijetnje napadom u SAD-u "u stilu" napada na Pariz.

Glasnogovornik State Departmenta John Kirby kazao je da se trenutno procjenjuje "autentičnost" tog video materijala. "Svi mi u vladi Sjedinjenih Država ozbiljno shvaćamo takve prijetnje", rekao je Kirby. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene