Kuba trpi teške posljedice zbog šteta koje je za sobom ostavio uragan Irma, Havana je pod vodom, električni vodovi su pokidani, odletjeli su i krovovi na brojnim kućama.


Uragan Irma, koji je u subotu poharao Kubu, ostavio je zastrašujuće posljedice. Električni vodovi su pokidani, stabla počupana, a silovit vjetar odnio je brojne krovove s domova.

Vezani članci Slika nije dostupna Kreće se Irminom rutom: Još jedan uragan sije strah na poharanim Karibima, i nije jedini koji stiže! Slika nije dostupna Nakon tajanstvenih "akustičnih napada" SAD razmišlja o zatvaranju veleposlanstva na Kubi

Kubanske vlasti preventivno su evakuirale više od milijun ljudi uključujući i oko četiri tisuće stanovnika Havane, glavnog grada Kube čiji se dio uz obalu našao pod vodom.

Ulice Havane nedaleko od poznatog šetališta Malecon doslovno su potopljene, brojne domove poplava je uništila. Zbog poplave su vlasti isključile struju u glavnom gradu, a naknadno je evakuirano oko 10 tisuća ljudi, javljaju svjetske agencije.

Irma je prvi uragan 5. kategorije koji je pogodio Kubu još od 1932. godine. Teško su pogođene pokrajine Camaguey i Ciego de Avila, no posljedice su se osjetile i u pokrajinama Las Tunas na istoku kao i na Ville Clare na zapadu zemlje, udaljenima gotovo 400 kilometara. 

Uragan Irma pogodio je i Floridu, a razvoj situacije pratite OVDJE.