Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinju radovi

Megakruzeri više neće zaobilaziti grad pod Marjanom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna tema u Splitu u ponedjeljak su bile investicije, ali i prometna infrastruktura koji su iznimno važni za razvoj županije. Na sastanak kod župana odazvali su se dvojica potpredsjednika Vlade, saborski zastupnici te načelnici općina.

Svoje mjesto u splitskoj luci uskoro će imati i megakruzeri. Grade se dva nova veza koja će biti dovršena za dvije godine i moći će prihvatiti plovila dulja i od 300 metara.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Splitska luka Slika ljeta Splitska luka puca po šavovima, koliko još može izdržati? "Hitno se treba nešto poduzeti"

Ulaganje je vrijedno 24 milijuna eura. Radovi počinju uskoro, no sada žele i financijsku potporu iz EU fondova. 'To bi bilo savršeno i za proračun i za lučku upravu i za čitav projekt', kaže direktor Lučke uprave Split Milan Blaževski.

To je jedan od kapitalnih projekata na području županije. Upravo ulaganja, ali i prometna infrastruktura bile su među glavnim temama sastanka kod župana. Potpredsjednici Vlade, saborski zastupnici, načelnici općina imaju jedan cilj - razvoj županije.

Obnavlja se splitska luka: Investicija vrijedna 19 milijuna eura

'Razgovarali smo o cesti kroz Kaštela, širinom od Solina do Omiša. To je jedan strateški projekt. Razumijemo da državni proračun nema toliko sredstava, ali u ovom zajedništvu i ministarstva i županije da te projekte apliciramo prema EU fondovima', kaže župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja.

Okretanje fondovima želi i ministar Grčić. Na području županije nekoliko projekata moglo bi dobiti europski novac. 'Bolnica Biokovka u Makarskoj, eko muzej pustinje Blaca na Braču. Sveučilište u Splitu je prijavilo znanstveno inovacijski centar koji će biti jezgra, nadam se, velikog projekta', kaže ministar Grčić.

A upravo zajedničkim snagama, tvrde, moguće je i brže ostvarenje zacrtanih planova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene