Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako mjere isključivanja iz prometa koje smo počeli provoditi ne budu dale željene rezultate, pribjeći ćemo najstrožoj sankciji, poručuje cestovni stručnjak.


Cestovni stručnjak za splitsko-dalmatinsku županiju, Stipe Dedić, rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kako Uber i Cammeo, konkurencija ''klasičnim'' taksistima koja se pojavila na splitskim ulicama, obavlja čisti taksi-prijevoz te da to rade nezakonito.

Vezani članci Ilustracija Prometna nesreća u Splitu: Jedna osoba prevezena u bolnicu Živana Šušak Živković Nepravomoćna presuda za napad na novinarku - otac i sin kažnjeni radom za opće dobro

Dedić kaže da su već tri vozila Cammea zatečena u prekršaju, a on će na temelju zapisnika izdati rješenja kojima se zagrebačkoj tvrtki "Star logistika", koja formalno stoji iza "Cammeovih" vozila, zabranjuje obavljanje taksi-prijevoza putnika na području Splita do ishođenja licencije.

''Ako mjere isključivanja iz prometa koje smo počeli provoditi ne budu dale željene rezultate, pribjeći ćemo i toj, najstrožoj sankciji'', poručuje Dedić.

Tvrdi da je situacija u pogledu prijevoza putnika posljednjih godina kaotična, posebno za vrijeme turističke sezone kada je na gradskim ulicama više od 100 Uberovih vozača.

Od početka godine Dedić je ispisao niz kazni, a od ukupno 1,65 milijuna kuna za prekršaje, 924.000 kuna odnosi se na kazne iz kategorije auto-taksi prijevoza.

''Ako se u prijevozu putnika ubrzo ne spriječe prijevoznici koji ga obavljaju bez licencije i preko aplikacije, taksi-prijevoz će propasti. "Uber" svojim načinom rada zapravo potiče nezakonit rad prijevoznika koji rade za njega, te smatram da bi i on, kao poticatelj takvih aktivnosti, također trebao biti kažnjen, što sada nije slučaj'', kaže Dedić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju