Cammeo u Splitu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Cammeo u Splitu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Ako mjere isključivanja iz prometa koje smo počeli provoditi ne budu dale željene rezultate, pribjeći ćemo najstrožoj sankciji, poručuje cestovni stručnjak.


Cestovni stručnjak za splitsko-dalmatinsku županiju, Stipe Dedić, rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kako Uber i Cammeo, konkurencija ''klasičnim'' taksistima koja se pojavila na splitskim ulicama, obavlja čisti taksi-prijevoz te da to rade nezakonito.

Dedić kaže da su već tri vozila Cammea zatečena u prekršaju, a on će na temelju zapisnika izdati rješenja kojima se zagrebačkoj tvrtki "Star logistika", koja formalno stoji iza "Cammeovih" vozila, zabranjuje obavljanje taksi-prijevoza putnika na području Splita do ishođenja licencije.

''Ako mjere isključivanja iz prometa koje smo počeli provoditi ne budu dale željene rezultate, pribjeći ćemo i toj, najstrožoj sankciji'', poručuje Dedić.

Tvrdi da je situacija u pogledu prijevoza putnika posljednjih godina kaotična, posebno za vrijeme turističke sezone kada je na gradskim ulicama više od 100 Uberovih vozača.

Od početka godine Dedić je ispisao niz kazni, a od ukupno 1,65 milijuna kuna za prekršaje, 924.000 kuna odnosi se na kazne iz kategorije auto-taksi prijevoza.

''Ako se u prijevozu putnika ubrzo ne spriječe prijevoznici koji ga obavljaju bez licencije i preko aplikacije, taksi-prijevoz će propasti. "Uber" svojim načinom rada zapravo potiče nezakonit rad prijevoznika koji rade za njega, te smatram da bi i on, kao poticatelj takvih aktivnosti, također trebao biti kažnjen, što sada nije slučaj'', kaže Dedić.