U velikoj većini županija u školske klupe su se jutros vratili i učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola. Mnoge od njh je odmah dočekala vježba za evakuaciju u slučaju potresa. Unatoč povratku još jednog dijela učenika u škole, roditelji okupljeni oko incijative ''Nastava u školi' koji su do danas peticijom prikupili oko 4000 potpisa traže da se i djeca srednjih škola vrate u školske klupe.


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je odgovorio je li realno očekivati da se to i dogodi za dva tjedna. ''Ja se duboko nadam da će to biti tako i da će se ovaj trend u epidemiološkoj situaciji dodatno popraviti. Ako ostane ovako mislim da nema razloga da se oni ne bi vratili natrag'', izjavio je Fuchs.

Učionica, ilustracija - 3 Neviđen početak drugog polugodišta: Provjerili smo kako teku pripreme za nastavak školske godine te koji problemi čekaju učenike i učitelje

Profesorica sociologije Irena Ihas Jurić u praznoj učionici Online nastava ne izvodi se jednako u svim školama: "Mislim da je sada na sustavu da to korigira"

Mladen Banović iz inicijative ''Nastava u školi'' rekao je kako je online nastava neusporediva s pravom. ''10, 12 sati su zatvoreni u sobi pred računalom. Rade, a znanje koje iz toga svega rezultira je slabo'', zaključio je Banović.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju