Prikupljanje potpisa za referendum (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL)
Prikupljanje potpisa za referendum (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL)

Građanska inicijativa ''Istina o Istanbulskoj'' oglasila se vezano za izjavu HBK-a o prikupljanju potpisa za referendum u prostoru crkve.


''Potaknuta nekim medijskim interpretacijama današnjeg priopćenja Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije o referendumskim inicijativama, građanska inicijativa 'Istina o Istanbulskoj' želi istaknuti da hrvatski biskupi u svom priopćenju jasno ističu svoje očekivanje 'da Kristovi vjernici laici zastupaju i promiču kršćanske vrijednosti u pluralističkom društvu', te 'kako je svaki vjernik slobodan poduprijeti nastojanje da se izravnim sudjelovanjem građana unaprjeđuju vrijednosti koje u sebi sadrži demokratski sustav i što jasnije čuje glas naroda'.

Vezani članci Fra Ivan Bradarić Gvardijan samostana sv. Frane u Šibeniku o novim mjerama: "Ne znam kako ćemo kontrolirati broj ljudi na misi" Peđa Grbin (Foto: Dnevnik.hr) Peđa Grbin za Dnevnik Nove TV: "Hrvatski biskupi su zaključili da imaju priliku gurati nešto što s Istanbulskom konvencijom nema nikakve veze"

Glas naroda o Istanbulskoj konvenciji se vrlo jasno čuo na brojnim tribinama i skupovima, a Hrvatska biskupska konferencija je u nekoliko navrata istaknula svoj jasan stav da Istanbulska konvencija ugrožava kršćanske vrednote. S obzirom na to, otkazivanje Istanbulske konvencije za koje se zalaže naša referendumska inicijativa svakako jest dio borbe za kršćanske vrijednosti na koje nas biskupi pozivaju.

Slažemo se sa stavom biskupa da sakralni prostor nije pogodno mjesto za skupljanje potpisa te ćemo mi potpise skupljati izvan crkava'', priopćili su iz Inicijative.