Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao odgovor

INA poručila radnicima Rafinerije Sisak: "Stotine milijuna kuna gubitaka godišnje je neodrživo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ine su u petak, nakon istupa Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak u kojemu se upozorava kako postoje planovi za zatvaranje rafinerije, priopćili kako rafinerija stvara gubitke, ali da nikakve nove odluke nisu donesene.

Naime, Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak objavio je u petak da ima dokumente iz Uprave Ine prema kojima se pripremaju dvije verzije plana o potpunom prekidu proizvodnje s datumima zatvaranja sisačke rafinerije 1. siječnja ili 1. svibnja 2019.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Slika nije dostupna Poznati i mogući datumi Radnici sisačke rafinerije: Imamo dokumente o planovima za potpuni prekid proizvodnje

Kako je priopćeno iz Stožera, riječ je o novom obliku pritiska na radnike Rafinerije nafte u Sisku, koji je pripremljen dok su radnici koristili godišnje odmore.

Ina odgovorila radnicima

Ina je poslala odgovor na navode Stožera. Kako se navodi u odgovoru, Rafinerija nafte Sisak generira stotine milijuna kuna gubitaka što smatraju neodrživim. Ipak, kako se navodi, nikakve nove odluke nisu donesene.

Priopćenje tvrtke INA prenosimo u cijelosti:

"Rafinerija nafte Sisak generira stotine milijuna kuna gubitaka i takvo stanje nije održivo. Međutim, nikakve nove odluke nisu donesene.

Ako bilo kakva odluka vezana uz budućnost rafinerije bude donesena, pravovremeno i na odgovoran način ćemo obavijestiti sve uključene strane.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 496 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama", piše u priopćenju INA-e.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene