Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I potencijalni budući ministar branitelja podnio je imovinsku karticu.


Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa danas je objavilo i imovinsku karticu Milijana Brkića, čije se ime zadnje spominje u kontekstu kandidata za poziciju ministra branitelja i to usred ponovnog pokretanja postupka za oduzimanje diplome nakon što je utvrđeno da je 70 posto svog diplomskog rada Milijan Brkić prepisao iz jednoj prijašnjeg diplomskog rada.

Vezani članci Milijan Brkić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Milijan Brkić zaražen koronavirusom, hospitaliziran je u zagrebačkoj bolnici Miroslav Škoro: Pogreška u imovinskoj kartici - 4 Još jedan saborski zastupnik ima poteškoća s ispunjavanjem imovinske kartice: Ovaj put "poskliznuo" se Škoro

Zvanje koje će mu, vjerojatno, biti oduzeto, ono diplomiranog kriminalista, Brkić je naveo u svojoj imovinskoj kartici.

Prijavio je i mjesečni neto dohodak od dužnosti zastupnika u Hrvatskom saboru u iznosu 16.513,59 kuna te prihod svoje supruge u godišnjem neto iznosu od 40.451,27 kuna.

Brkić ima dva kredita i jednu pozajmicu. Prvi kredit podignut je na ime njegove supruge na iznos od 162.059 eura na razdoblje od 25 godina uz kamatnu stopu 5,75 posto.

Drugi kredit podigao je 2008. godine na iznos od 200.000 eura na rok od 30 godina uz kamatnu stopu 2 posto. Iznos mjesečne rate za otplatu ovog kredita iznosi 739 eura.

Brkić ima i jednu pozajmicu koju je uzeo od dotičnog Ante Gašpara 2007. godine u iznosu 571.350 kuna.

Brkić u svom vlasništvu ima stan od 143 kvadrata u Zagrebu te 20 posto oranice u Svetom Roku, a njegova supruga u vlasništvu ima poslovni prostor i garažu u Zagrebu.

Supružnici Brkić u svom vlasništvu, prema imovinskoj kartici, nemaju pokretnine, ali imaju dionice Karlovačke banke (u kojoj imaju i kredit), tvrtke Proficio d.d.,  tvtke BZJU, DIOKI-ja, Hrvatskog telekoma, te tvrtke MIV.

Štednju Brkićevi nemaju.