Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijela alpinista još uvijek na Mt. Blancu

'Imao je jedan porok, planine, i to ga je stajalo glave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek se ne zna kada će u Hrvatsku stići tijelo Tonija Rose, 20-godišnjeg alpinista iz Makarske koji je u utorak navečer zajedno s Igorom Skenderom iz Beograda poginuo pri usponu na francuski Mont Blanc.

20-godišnji Toni Roso odrastao je gledajući moćnu planinu Biokovo. Živio je u Makarskoj, svega nešto dalje od zgrade Gorske službe spašavanja čiji je bio član.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smaragdi, rubini i safiri Na Mont Blancu pronašao kutiju punu dragulja Slika nije dostupna Pripadnici HGSS-a Kavkaz: Pronađeno tijelo hrvatskog alpinista stradalog u lavini prije 39 godina

Toni se u utorak u Francuskoj penjao sa 25-godišnjim Igorom Skenderom iz Beograda, stigla je informacija da su obojica poginula.Tijela su i danas bila u planini nepristupačna, no sve govori da je riječ o njima. 'Danas bi trebao biti pokušaj da se njegovo tijelo spusti s planine, ovisi o klimatskim i vremenskim uvjetima', rekao je Dragan Delić, predsjednik alpinističkog kluba Ekstrem.

>> Danas će pokušati izvuči tijela hrvatskog i srpskog alpinista

Kažu bilo je loše vrijeme, no nitko ne zna što se točno dogodilo na Mont Blancu. Prijatelje iz makarskog alpinističkog kluba Ekstrem ne zanimaju detalji. 'Tona više nema, to je nama najgore', rekao je Željko Bockovac iz alpinistički klub Ekstrem. Sjećaju se da se javio u klub već sa 14 godina. 'Dođe jedan osmašić sitni velikih očiju i osmjeha, a strašno je brzo napredovao, od učenika brzo nas je puno toga mogao naučiti', ispričao je Delić.

Puno je penjao, stjecao iskustvo. Ne vjeruju ni da je u Francuskoj riskirao. Nešto odrasliji Toni je upisao geologiju u Zagrebu. Brzo je živio, a roditelji su uvijek strahovali. 'Imao je samo jedan porok, volio je planine i to ga je stajalo glave', rekao je Ozren Srzić, dopredsjednik kluba Ekstrem Makarska. U Makarskoj mnogi danas kažu jednostavno tragedija, stradao je odličan mladić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene