Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bivši nogometaši

Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne sjećam se da sam primio novac"

Aktualno Galerija Zoran i Zdravko Mamic Zoran i Zdravko Mamic Foto: Ronald Gorsic/Cropix Nastavak suđenja Mamićima - 3 Nastavak suđenja Mamićima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Filip Glavaš, odvjetnik Filip Glavaš, odvjetnik Foto: DNEVNIK.hr Maratonsko suđenje - 1 Maratonsko suđenje - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Maratonsko suđenje - 2 Galerija 1/7 >>
Nastavljeno je maratonsko suđenje braći Zdravku i Zoranu Mamiću za izvlačenje najmanje 19 milijuna eura iz Dinama. Suđenje je nastavljeno ispitivanjem bivših nogometaša. Na klupu za svjedoke sjeli su Ante Tomić i Kristijan Polovanec. Uskok je prema optužnici, danas pokušavao dokazati da je Dinamo na račun jedne engleske tvrtke, po nalogu Zdravka Mamića, isplatio tri milijuna eura.

 Bivši igrači NK Dinama Ante Tomić i Kristijan Polovanec u utorak se na osječkom Županijskom sudu nisu mogli sjetiti da su od bivšeg čelnika kluba Zdravka Mamića dobivali novac "na ruke", iako su neke potvrde o isplati ovjerili svojim potpisima.

U nastavku suđenja braći Mamić i ostalima za izvlačenje novca iz Dinama u aferi "Dinamo 2" Tomić je posvjedočio da je u klubu igrao od 2001. do 2010. te da je klub u cijelosti ispoštovao prvi ugovor iz 2001., a novac je dobivao na račun.

Tvrdi da mu Dinamo nije ostao dužan ni kod posljednjeg ugovora, potpisanog 2007., a 2010. napustio je klub kao slobodan igrač, nije se trebao odreći nikakvih nenaplaćenih potraživanja, a dobio je i naknadu za prijevremeni raskid ugovora, što mu je također uplaćeno na račun.

Na zahtjev obrane svjedoku je predočena potvrda iz 2003. iz koje proizlazi da je u listopadu 2003. od Zdravka Mamića primio pet tisuća eura na ime ugovorne rate. Tomić je izjavio kako se na potvrdi, koja je napisana njegovim rukopisom, nalazi i njegov potpis. Tvrdi kako se ne sjeća da je primio novac od Zdravka Mamića, ali da sigurno ne bi potpisao potvrdu da ga nije primio.

Igrač Kristijan Polovanec, koji je u Dinamu igrao od 1997. do 2003. kazao je da ugovor, koji je s klubom potpisao 2001., nije u cijelosti ispoštovan te misli da mu je Dinamo dugovao oko 100 tisuća eura, ali da je klubu oprostio dio duga, 20 ili 30 tisuća eura.

"Želio sam otići iz kluba i bio sam na razgovoru kako bi riješili to dugovanje. Bio je neki dogovor da će se isplatiti naknadno i jedan dio je isplaćen. Ne sjećam se tko je dogovorio, mislim da sam potpisao nekakav papir i mislim da je bilo rečeno da će se isplatiti na rate", rekao je Polovanec dodavši kako se ne sjeća se s kim je u klubu dogovorio takav način rješavanja duga.

Napominje kako mu je Dinamo ugovorene iznose plaćao na račun, a koliko se sjeća, jednom prilikom je došlo do isplate u kojoj je njegov otac primio oko 25 tisuća eura.

Obrana Zdravka Mamića zatražila je da se pročitaju dvije potvrde iz kojih proizlazi da je Polovanec 2004. od Mamića primio 40 tisuća eura kao dio nagodbe o dugovanju te da je u siječnju 2005. od Mamića primio 25 tisuća eura temeljem dugovanja iz ugovora o profesionalnom igranju.

Pročitajte i ovo Most predstavio izborne liste - 9 Izbori su sve bliže Most otkrio tko će biti prvi ljudi na listama: ''Nama kampanja ne treba''

Polovanec je kazao da se na potvrdi iz 2004. o isplati 40 tisuća eura, ispisanoj njegovim rukopisom, nalazi i njegov potpis. Kaže kako je moguće da je primio taj iznos, ali da se ne sjeća. Tvrdi da se na drugoj potvrdi o primitku 25 tisuća eura ne nalazi njegov potpis, a također se ne sjeća da je primio navedeni iznos.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Kandidat za premijera Spavaš li mirno, Vojko V? Pogledajte kako Grmoja pjeva u predizbornoj pjesmi: "Dižemo barjak, slavimo Badnjak..."

U tzv. aferi "Dinamo 2" za izvlačenje novca iz kluba uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan. Potkraj listopada prošle godine Vuksan je priznao krivnju i nagodio se s Uskokom pa je osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na pet godina. Krivnju je, potkraj studenog, priznao i Krota koji je, nakon nagodbe, osuđen na devet mjeseci zatvora, što je zamijenjeno radom za opće dobro.

Suđenje se nastavlja 8. travnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene