Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdan Tjelova

Spojili ste vikend i idete na put! Doznajte kakvo vas vrijeme čeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je vikend koji će mnogi spojiti sa blagdanom Tijelova.

Ono što se već sada vidi je da će vrijeme za taj period biti idealno gdje god ga odlučite provesti. U kopnenim krajevima jedino u četvrtak još može biti manjih problema zbog povremenih pljuskova, a od petka sunčano i zaista toplo, čak i toplije nego na Jadranu. Ako ćete biti na Jadranu, također vas čeka sunčano i toplo vrijeme, jedino u nedjelju na sjeverni dio polako stiže naoblačenje, no kiša se očekuje tek navečer.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Detaljnija prognoza po danima - vidimo da će sve dane prevladavati sunčano i zaista toplo vrijeme, pogotovo to vrijedi za vikend kad će se temperature popeti i do 30 stupnjeva što su već prave ljetne vrijednosti.

Što se tiče Jadrana bit će također sunčano i toplo. Od petka će početi puhati i jugo, ali ne prejako pa će ovaj produženi vikend biti idealan i za kupanje. Tek tamo u nedjelju poslijepodne stiže novo naoblačenje i to na sjeverni dio, ali kiša se očekuje navečer i u noći na ponedjeljak. Temperature su ipak koji stupanj-dva niže nego u unutrašnjosti, baš zbog mora koje još uvijek nije tako toplo kao u ljetnom periodu.

Trenutno je između 17 i najviše 19, točnije 19,2 stupnja koliko je izmjereno danas u Dubrovniku, ali i more će se sljedećih dana malo zagrijati obzirom da će biti sunčano, toplo i bez neke hladne bure na vidiku.

Sve u svemu - gdje god proveli drugu polovicu tjedna, vrijeme će nam i te kako ići na ruku!

Gužva na prometnicama

Od srijede poslijepodne, na prometnicama se očekuje pojačana gužva, ali i ljetni vozni red u trajektnom prometu.

'Uvode se dodatna putovanja na svim linijama na Jadranu i bitno je spomenuti kako od srijede ne počinje sezonska tarifa, odnosno cijene karata, već će se one naplaćivati od 3. lipnja', kazala je Marija Zaputović, glasnogovornica Jadrolinije.

Tada je započinjao, barem do sad, ljetni vozni red. Ove godine on počinje tjedan ranije po nalogu ministra prometa Olega Butkovića.

'Vodili smo računa da ljudi na otocima žive od turizma, da se mnogi od njih vraćaju u ovaj produženi vikend i da treba prilagoditi red plovidbe', rekao je Butković.

Kraća čekanja i zastoji, upozoravaju iz HAC-a, mogući su od sutra poslijepodne kada se očekuje jači promet na svim autocestama.

Zbog očekivano pojačanog prometa, iz HAC-a su izvijestili kako će svi radovi na autocestama biti zaustavljeni, a one za promet biti puštene u punom profilu. Svejedno, dodatnog opreza, nikad na odmet.

'Uvijek savjetujemo da na putovanje krenu odmorni, da imaju dovoljno tekućine, negaziranih sokova, vode', kaže Irena Čačić iz HAK-a. Smještaj na moru traži se najviše u hotelima. No, mjesta još uvijek ima.

'Očekujem dobru popunjenost, rezervacije su popunjene, no imamo mjesta slobodnih pa očekujemo u last minute da se to popuni', rekao je Boris Žgomba iz Hrvatske udruge putničkih agencija. Put u zadnji trenutak, ovisit će ponajprije o vremenskim uvjetima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene