Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDU NA RAZGOVOR

I carinici kreću u štrajk? "Već nekoliko godina tražimo korekciju koeficijenata"

Carinici, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Carinici, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Carinski sindikat Hrvatske proveo je referendum za štrajk, a u ponedjeljak će ići na razgovor u Ministarstvo rada. O rezultatima tog razgovora ovisit će daljnje akcije, kazao je predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić.

Carinski sindikat Hrvatske (CSH) proveo je referendum o štrajku i najavio da u ponedjeljak ide na razgovor u Ministarstvo rada u vezi s njihovim višegodišnjem zahtjevom za korekcijom koeficijenata, a nakon toga će odlučiti o daljnjem postupanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Usprotivili se odluci Vlade Sindikat znanosti stao iza zaposlenih u pravosuđu: "S takvim pristupom plaćama, štrajkove poput ovoga nije teško očekivati" Ilustracija Hrvatska vs. državni službenici Imaju plaće od 500 do 700 eura, s kojima jedva preživljavaju, a sad i tužbu države: Sud će danas odlučiti hoće li im "začepiti usta"

 

"S obzirom na to da nekoliko godina tražimo usuglašavanje koeficijenata, u Ministarstvu financija, Carinskoj upravi nemaju sluha i ne primaju nas na razgovore pa smo organizirali prosvjed i uručili dopis predsjedniku Vlade i nakon toga nema nikakve reakcije", rekao je u subotu za N1 predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Rino Štorić, koji je najavio da u ponedjeljak ide na razgovor u Ministarstvo rada i očekuje pozitivan rezultat.

Ovisno o rezultatima tog sastanka donijet će odluku o daljnjem postupanju.

"Proveli smo referendum za štrajk, međutim ovog momenta mogu reći da u ponedjeljak imamo sastanak u Ministarstvu rada i ovisno o rezultatima tog sastanka donijet ćemo odluke o daljnjem postupanju", istaknuo je.

Štorić je ustvrdio da se nad njim osobno i sindikatom vrši pritisak.

"Onemogućavanje rada, pokušaj da nas se doslovno uguši kao sindikat, ali mi ne odustajemo, ja ne odustajem. Zato i očekujemo da ćemo u Ministarstvu rada razgovarati na temelju činjenica i očekujemo razumijevanje, ne bi išli na sastanak ako ne očekujemo pozitivan rezultat", objavio je N1, prenoseći Štorićevu izjavu. (D.B./Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene