Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POvećanje sredstava

HZZO: Više novca bolnicama za skraćivanje lista čekanja i postupke za koje je najveća gužva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u srijedu da će bolnice dobiti više novca za dijagnostičko-terapijske postupke za koje su najveće liste čekanja.

Bolnicama su povećani maksimalni iznosi za MR, CT, EKG, ergometriju, holter, UZV dojke, štitnjače i srca, te operaciju katarakte, priopćio je HZZO nakon sjednice Upravnog vijeća uz napomenu da je riječ o dijagnostičko-terapijskim postupcima za koje su najveće liste čekanja.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 3 Problemi u zdravstvu Pobuna zbog rasta cijena: ''HZZO djeluje po logici koju mi uopće ne razumijemo'' Ilustracija Počinje isplata Malo dobrih vijesti za umirovljenike: Na račune stiže od 60 do 160 eura

Novost je i što će u svakoj županiji biti ugovoren po jedan liječnički tim za pripravnost u higijensko-epidemiološkoj zdravstvenoj zaštiti. Time se, poručuju iz HZZO-a, osigurava kontinuirana skrb osiguranicima u slučaju incidentnih epidemioloških situacija.

Produljeni ugovori za primarnu, specijalističku i bolničku zdravstvenu zaštitu

Produženo je ugovorno razdoblje za privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove, koji provode ugovorene djelatnosti izvan koncesije (domovi zdravlja, zavodi, ljekarne, sanitet, hitna medicina), kao i privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove u sustavu koncesije (doktori primarne zdravstvene zaštite, laboratorij, zdravstvena njega u kući) do 31. prosinca.

Ugovorno razdoblje do kraja godine produženo je i za privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove koji imaju sklopljene ugovore o provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, kao i za zdravstvene ustanove koje imaju sklopljene ugovore o provedbi bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene