Čekanje u bolnicama, ilustracije (Foto: Marko Prpić/ Pixsell)
Čekanje u bolnicama, ilustracije (Foto: Marko Prpić/ Pixsell) Foto: Marko Prpi?/ Pixsell

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u srijedu da će bolnice dobiti više novca za dijagnostičko-terapijske postupke za koje su najveće liste čekanja.


Bolnicama su povećani maksimalni iznosi za MR, CT, EKG, ergometriju, holter, UZV dojke, štitnjače i srca, te operaciju katarakte, priopćio je HZZO nakon sjednice Upravnog vijeća uz napomenu da je riječ o dijagnostičko-terapijskim postupcima za koje su najveće liste čekanja.

Vezani članci Ilustracija Sjećate se čekova? U Hrvatskoj se mogu unovčiti samo na jednom mjestu Ilustracija Oprez! HZZO uputio važno upozorenje građanima

Novost je i što će u svakoj županiji biti ugovoren po jedan liječnički tim za pripravnost u higijensko-epidemiološkoj zdravstvenoj zaštiti. Time se, poručuju iz HZZO-a, osigurava kontinuirana skrb osiguranicima u slučaju incidentnih epidemioloških situacija.

Produljeni ugovori za primarnu, specijalističku i bolničku zdravstvenu zaštitu

Produženo je ugovorno razdoblje za privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove, koji provode ugovorene djelatnosti izvan koncesije (domovi zdravlja, zavodi, ljekarne, sanitet, hitna medicina), kao i privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove u sustavu koncesije (doktori primarne zdravstvene zaštite, laboratorij, zdravstvena njega u kući) do 31. prosinca.

Ugovorno razdoblje do kraja godine produženo je i za privatne zdravstvene radnike i zdravstvene ustanove koji imaju sklopljene ugovore o provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, kao i za zdravstvene ustanove koje imaju sklopljene ugovore o provedbi bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite (Hina) 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju