HZZO pokrenuo novi sustav naručivanja
HZZO pokrenuo novi sustav naručivanja Foto: Vijesti Nove TV u 14

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestili su u utorak kako su nadogradili sustav za prihvat i obradu računa koje im za učinjene zdravstvene usluge osobama raseljenim iz Ukrajine šalju liječnici.


HZZO je bez dodatnih ulaganja promptno izvršio nadogradnju sustava za prihvat i obradu računa u ime Ministarstva zdravstva pa se oni mogu dostavljati na isti način kao i za hrvatske osiguranike, navode u priopćenju.

Ta mogućnost sada je dostupna za sve raseljene osobe iz Ukrajine, bilo da su pravno regulirale svoj status dobivši "Zelenu kartu" ili ne.

Zdravstveno osiguranje, ilustracije HZZO uputio važno upozorenje građanima: "Ako se nađete u ovakvoj situaciji, odmah se javite policiji"

Pečatiranje uputnice (Foto: Dnevnik.hr) Riješen problem u radu CEZIH-a: U ljekarnama se ponovno mogu podizati lijekovi putem e-Recepta

Dostupna je i za ostale osobe koje nemaju reguliran status boravka u Republici Hrvatskoj, tražiteljima međunarodne zaštite i strancima pod privremenom zaštitom, azilantima i strancima pod supsidijarnom zaštitom te članovima njihovih obitelji, strancima - žrtvama trgovanja ljudima i strancima maloljetnicima koji su napušteni ili su žrtve organiziranog kriminala ili su iz drugih razloga ostali bez roditeljske zaštite, skrbništva ili pratnje.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju