Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REDOVNA PRESS-KONFERENCIJA

Tomašević o Ciboni, dječjim vrtićima, roditeljima-odgojiteljima: Najavio novost za skladištenje otpada u Zagrebu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovnu press-konferenciju za medije. Među ostalim, osvrnuo se na nova imenovanja, stanje u KK Ciboni, ali i na novosti o mjeri roditelj-odgojitelj.

Za pročelnicu zagrebačkog Gradskog ureda za unutarnju reviziju i kontrolu imenovana je po završetku javnog natječaja, Vera Marelja koja ima 20 godina iskustva u revizijama i kontrolama u javnom sektoru, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević na tiskovnoj konferenciji nakon obilježavanja završetka radova na Domovinskom mostu.

Time sve više popunjavamo tim, dodao je Tomašević, podsjetivši da su u tijeku natječaji za pročelnike Ureda za obrazovanje, sport i mlade te Ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JOŠ SE UTVRĐUJE TKO JE VIŠAK Tomašević o otkazima u Holdingu: "Proces će trajati još mjesecima''

Na novinarski upit o košarkaškom klubu Ciboni, gradonačelnik je rekao kako ne zna odakle informacija da oni trebaju iseliti iz prostorija do kraja travnja jer ih nitko ne tjera iz prostorija. Za podmirenje duga prema Gradu rekao je kako ne inzistiraju na tome da ga pokriju odjednom jer je ponuđena obročna otplata.

Nevjerojatnim je ocijenio da je prošla uprava dovela klub na rub propasti s 35 milijuna kuna duga i da gradske i državne institucije nisu prije reagirale. Govoreći o sportu u Zagrebu, ocijenio je kako je tu bilo puno nepravilnosti i trošenja novca koji nisu bili usmjereni na sportaše i trenere.

Obrađuju se prijave za bokseve na javnim površinama

Vezano za poziv za iskazivanje interesa o postavljanju bokseva za odlaganje otpada na javnim površinama u slučajevima gdje postojeće spremnike nije moguće smjestiti unutar nekretnine, Tomašević je rekao kako su za sada dobili 1200 prijava, a obrađeno ih je 500.

Također je izvijestio da bi ovaj tjedan trebala biti gotova dozvola za drobilicu za glomazni otpad koju je kupio Grad, kazavši kako "ni jedna kila neće ići privatnim poduzećima".

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla je kako Grad umirovljenicima čije su mirovine ispod 1700 kuna, isplaćuje uskrsnicu, a povećana je sa 100 na 200 kuna. Za to je u proračunu predviđeno 1,3 milijuna kuna. Isplate su počele jučer, a trajat će do sutra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslovanje u gubitku FOTO Bivši radnici Holdinga prosvjeduju i traže smjenu Uprave: ''Tomislave, koliko imaš bodova?''

Na upit o mjestima u vrtićima zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj i smještaja djece izbjeglica iz Ukrajine, podsjetila je kako rade na proširivanju kapaciteta vrtića te kako imaju nekoliko prostora koji se mogu pretvoriti u pomoćne objekte vrtića u Sesvetama, Dubravi, Žitnjaku i Peščenici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene