Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Važna novost

HZZO protiv lista čekanja: Ugovorili dodatne preglede s privatnim klinikama

MSCT uređaj
MSCT uređaj Foto: Duje Klaric/Cropix
HZZO je donio odluku kojom se prihvaćaju ponude najpovoljnijih ponuditelja za provođenje dijagnostičko-terapijskih postupaka te će ukupno biti ugovoreno 39.808 postupaka.

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o ugovaranju dodatnih dijagnostičko-terapijskih postupaka radi smanjenja lista čekanja te kako bi se osiguranicima povećala dostupnost i kontinuiranost zdravstvene zaštite, izvijestili su u petak iz HZZO-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odlučio Senat Sveučilište u Zagrebu će dodijeliti 520 stipendija: Povećan je iznos naknade

Na temelju provedenog natječaja, Upravno vijeće donijelo je odluku kojom se prihvaćaju ponude najpovoljnijih ponuditelja za provođenje dijagnostičko-terapijskih postupaka te će ukupno biti ugovoreno 39.808 postupaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svako može nešta naučiti Roditelji i tinejdžeri ne mogu se složiti oko ničega: "Štogod napravim, mama se naljuti"

Tako će biti ugovoreno 12.426 postupaka ultrazvuka (UZV) dojke, te 6.498 postupaka UZV abdomena te 5.800 postupaka magnetske rezonance (MR) i 5 120 postupaka UZV/dopler arterija ili vena gornjih te donjih ekstremiteta.

Pročitajte i ovo Ilustracija EU zakoni Oko 2,5 milijuna ljudi u EU-u ostaje bez prava: Direktiva srušena u zadnji čas iza zatvorenih vrata

Pročitajte i ovo Let 3 Evo što vas očekuje Doček Nove godine: Zagrepčane će na Trgu zabavljati Let 3, a i jedna je novost prvi put u programu

Odlučeno je i da se, među ostalim, ugovori 3.260 postupaka transtorakalne ehokardiografije, 2.400 postupaka UZV štitnjače, 1.050 postupaka CT-a jedne anatomske regije, 964 postupaka kolor doplera karotida i vertebralnih arterija, 920 postupaka UZV lokomotornog sustava, 400 postupaka polisomnografije za odrasle osobe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene