Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučio Senat

Sveučilište u Zagrebu će dodijeliti 520 stipendija: Povećan je iznos naknade

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Krajac/Cropix
Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o dodjeli ukupno 520 stipendija u godišnjem iznosu koji je povećan sa 1500 eura na 1800 eura, a koji će biti dodijeljeni u 10 mjesečnih obroka, priopćeno je iz Sveučilišta u petak.

Senat Sveučilišta u Zagrebu dodijelio je ukupno 520 stipendija u godišnjem iznosu koji je povećan na 1800 eura, koji će biti dodijeljen u 10 mjeseci.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović Intervju Ivana Petrović: "Političari u biti nisu ništa drugo nego lovci na položaje"

Stipendije će biti dodijeljene u pet kategorija pa će se tako u kategoriji A za izvrsnost ukupno dodijeliti 438 stipendija, u kategoriji B šest stipendija će biti dodijeljeno studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u STEM području, a u kategoriji C 10 stipendija bit će dodijeljeno uspješnim studentima sportašima.

Također, 46 stipendija namijenjeno je podzastupljenim i ranjivim skupinama studenata (kategorija D), a 20 stipendija studentima umjetničkoga područja (kategorija E).

U natječaju je preimenovana i proširena D kategorija stipendija na dodatne podzastupljene i ranjive skupine studenata te je osim za studente slabijega socio-ekonomskoga statusa određen broj stipendija namijenjen studentima s invaliditetom, studentima s djecom i studentima iz alternativne skrbi.

Pročitajte i ovo Kirurg udara pacijenticu za vrijeme operacije Dobila odštetu od 70 dolara UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Kirurg za vrijeme operacije tri puta udario 82-godišnjakinju: Sad je slijepa na jedno oko

Ovogodišnji je Natječaj za dodjelu stipendija potvrđen na Senatu Sveučilišta u Zagrebu i objavljen četiri mjeseca ranije nego prethodnih godina kako bi se studentima financijska potpora isplatila što ranije nakon početka akademske godine, rečeno je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene