Hrvatski Zavod za javno zdravstvo sinoć je izdao protokol o postupanju ako se kod nekog od turista ustanovi da je pozitivan na Covid 19.

Galerija


U Hrvatskoj trenutačno boravi više od 163.000 turista, a najveći broj njih sunča se u Istri. Njihov broj svakodnevno raste, pa je hrvatski Zavod za javno zdravstvo napokon sinoć izdao protokol o postupanju ako se kod nekog od turista ustanovi da je pozitivan na Covid 19.

Vezani članci Franz Letica Ugostitelji nakon objave novih mjera: ''Ja nemam za božićnice svojim radnicima. I to mi je najtužnija činjenica danas'' Automobil s porukama ispred zgrade u kojoj je ured kancelarke Merkel Automobilom udario u ogradu zgrade u kojoj je kancelarka Merkel trebala raspravljati o produženju lockdowna

Strani turisti odmah se smještaju u za to određenu ustanovu, a oni i njihovi kontakti zemlju smiju napustiti i prije isteka samoizolacije, ali uz konzultaciju sa zdravstvenim vlastima matične zemlje. Domaći turisti, ako nemaju potrebu za hospitalizacijom, svojim prijevozom odlaze kući u samoizolaciju. Samoizolacija čeka i njihove bliske kontakte, kao i domaćine.

"Mi bi bili najsretniji da se repatrijacija koja je predviđena u protokolu, da ona i ide, međutim vidjet ćemo kako će se ponašati države u našem okruženju vezano za povratak svojih suspektnih turista. Ono što do sada nisam vidio je pitanje troškova, troškovi su tu vrlo bitni, vidjet ćemo", rekao je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.