Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Živu umjetničku scenu Varaždina čine umjetnici i ateljei, a razne javne inicijative čine ju sve dinamičnijom, piše među ostalim u tekstu koji je objavljen u The New York Timesu.


The New York Times u današnjem izdanju posvetio je značajni prostor Varaždinu kojeg opisuje kao grad jednako bogate povijesti kao i Dubrovnik, koji posljednjih nekoliko godina postaje poznat i kao kulturno središte.

Vezani članci Na dubrovačkoj plaži ne preporučuje se kupanje, ali obavijesti za kupače nema (Foto: Dnevnik.hr) Još jedno zagađenje fekalijama: Na dubrovačkoj plaži ne preporučuje se kupanje, ali obavijesti za kupače nema Osam kajakaša spašeno iz nevremena na moru kod Šipana (Foto: Ministarstvo mora) Nevrijeme na moru kod Šipana: Spašeno osam kajakaša

Teksta je novinarke Shivani Vora koja je u siječnju s ostatkom novinarske ekipe The New York Timesa boravila u Varaždinu, a svoje je dojmove i utiske o gradu prenijela čitateljima u današnjem izdanju novina.

Hrvatska je možda najpoznatija po slikovitoj dalmatinskoj obali uzduž koju se nižu srednjovjekovni gradovi poput Dubrovnika.

PUN POGODAK 'Zeleni stol' u Nacionalnom parku Krka pravi je mamac za turiste

Barokni Varaždin, grad od 50.000 stanovnika u unutrašnjosti Hrvatske koji je udaljen sat vožnje od Zagreba, ima jednako bogatu povijest, ali je u posljednjih nekoliko godina postao poznat i kao središte kulture. Njegovi festivali slave i suvremenu umjetnosti i barok, a obuhvaćaju izričaje od plesa do rock glazbe.

Živu umjetničku scenu Varaždina čine umjetnici i ateljei, a razne javne inicijative čine ju sve dinamičnijom, piše među ostalim u tekstu koji je objavljen u The New York Timesu, a prenosi Turistička zajednica grada Varaždina u svojem priopćenju.

Inače, to nije prvi puta da te novine pišu o Varaždinu. Prošle je godine Varaždin u Timesu uvršten u članak „52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.“. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook