Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici privatnih zdravstvenih ustanova upozorili su predstavništvo Europske komisije na sve naglašenije neravnopravne tržišne uvjete u zdravstvenom sektoru, navodi se u priopćenju.


Predstavnici HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb poslali su priopćenje u svezi posjeta predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Predstavnici HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb posjetili su u četvrtak predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj kako bi upozorili na pogoršanje uvjeta poslovanja privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj te su iznijeli konkretne probleme s kojima se kao poduzetnici u zdravstvu susreću u poslovanju.

Vezani članci Mirela Čavajda Odvjetnica za DNEVNIK.hr: Čavajda podnijela žalbu drugostupanjskom povjerenstvu na Rebru Bicikl Biciklista udario kamion na biciklističkoj stazi, bori se za život

Izostanak kvalitetnog dijaloga s Ministarstvom zdravlja kao i nedavne odluke Ministarstva koje idu u smjeru sve naglašenijih neravnopravnih uvjeta na tržištu protive se praksi zemalja Europske unije, naglasili su predstavnici HUP-ove Udruge u predstavništvu Europske komisije.

>> HZZO: Privatne klinike i poliklinike unutar mreže će ipak imati ugovor

Napomenuli su da ostale članice Europske unije redom potiču razvoj privatnog zdravstvenog sustava i jačaju suradnju privatnog i javnog sustava jer je dokazano da privatni sektor doprinosi skraćivanju lista čekanja i dizanju kvalitete zdravstvenih usluga kao i ukupne učinkovitosti javnog sektora.

Predstavnici HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb prezentirali su predstavništvu Europske komisije mogućnosti poboljšanja ukupnog zdravstvenog sustava u Hrvatskoj kroz jačanje suradnje javnog i privatnog zdravstvenog sustava.

U predstavništvu Europske komisije su naglasili kako je funkcioniranje tržišne ekonomije jedno od temeljnih načela funkcioniranja Europske unije, stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju