Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegovi prijatelji i djevojka traže pomoć

Humanitarna akcija za Zvonimira Filipovića (29): Ostao nepokretan zbog zaraženog mesa?

Zvonimir Filipović (Foto: privatni arhiv)
Zvonimir Filipović (Foto: privatni arhiv) Foto: privatni arhiv
Bio je omiljeni profesor u školi, a sada ponovo uči govoriti. Zvonimir Filipović (29) profesor je hrvatskog jezika i književnosti koji se naglo razbolio prije dvije godine. Dobio je upalu mozga, kako pretpostavljaju, od zaraženog mesa.

Idućih pet mjeseci borio se za život, nakon čega se počeo oporavljati. Postao je nepokretan, ne može govoriti, sam se hraniti ili piti.

Pročitajte i ovo Akcija Caritasa i Hrvatskih šuma - 4 "Za tisuću radosti" Humanitarna akcija Caritas i Hrvatskih šuma: "Sva dobit koja se ovdje prikupi ide za potrebite" Hrvatski Caritas Vrijeme darivanja traje Hrvatski Caritas organizira humanitarnu akciju "Za 1000 radosti": Cilj je prikupiti sredstva najpotrebnijima

Kada je počeo s rehabilitacijom, doktori su mu rekli da će se oporaviti, ali postepeno, kroz dug period rehabilitacije. Na sreću, proces rehabilitacije ide dobro, ali liječenje je skupo i potrajat će godinama.

Zvonimir je radio u školi na određeno i istekao mu je ugovor, a u rehabilitaciji mu pomaže njegova djevojka Ana, koja studira, tako da njih dvoje nemaju nikakvih prihoda. Žive u unajmljenom stanu u Zagrebu, a obitelj i prijatelji pomažu koliko mogu.

Donacije koje su skupljali ranije pri kraju su, zato su se njegovi prijatelji odlučili na humanitarnu akciju.

Mjesečni troškovi njegove rehabilitacije koštaju 4000 eura, što dijelom uključuje:

Fizikalna terapija    600€
Elektroterapija        500€
Terapija govora      200€
Terapijsko jahanje  200€

50.000 eura prihod je koji im može osigurati terapiju idućih godinu dana. Zvonimirovi prijatelji pokrenuli su skupljanje sredstava preko stranice https://www.gofundme.com/help-zvonimir-walk-again

„Upoznao sam Zvonimira na fakultetu i odmah smo postali prijatelji. On i njegova djevojka Ana jedni su od najboljih ljudi koje znam. Oni žele biti kao mi. Žele normalan život. Pomozite im!“ stoji na stranici na kojoj se skupljaju sredstva.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene