Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Poruka iz Berlina

Human Rights Watch: Zabrana Gay Pridea na Rivi je nagrada nasilnoj zadrtosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vlasti u Splitu trebaju dopustiti održavanje Gay Pridea na gradskoj rivi, kako je i planirano', poručuju iz Human Rights Watcha.

'Hrvatska policija ima obavezu osigurati mirnu i sigurnu Povorku ponosa te osigurati da protivnici Gay parade ne ometaju povorku', kažu iz Human Rights Watcha.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

'Zabrana odabrane rute za Povorku ponosa predstavlja nagradu za pokret nasilne zadrtosti spram LGTB zajednice', upozorava Lydia Gall iz podružnice HRW-a za Istočnu Europu i Balkan te dodaje kako se time šalje snažan signal da LGTB osobe ne zaslužuju ista prava kao i ostali.

U Human Rights Watchu smatraju pozitivnim činjenicu da je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić podržao originalnu trasu povorke na Rivi te poručio kako policija nema problema s osiguravanjem sudionika.

>> Pravobraniteljica: Odluka Splita o promjeni trase je izravna diskriminacija

Podsjetimo, splitska gradska uprava 28. srpnja je izmijenila već izdanu suglasnost za privremeno korištenje javne gradske površine i organizatorima Gay Pridea ustupila prostor Prokurativa umjesto tražene i odobrene Rive.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene