Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Friščić u Karlovcu

HSS želi do parlamentarnih izbora imati 60.000 članova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić i potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić posjetili su karlovačku Županijsku organizaciju HSS-a za koju je Friščić izjavio da jača te da najnovije ankete pokazuju i da je HSS treća stranka, s 50.000 članova, a da cilj do sljedećih parlamentarnih izbora tu brojku povećati na 60.000.

Friščić je rekao kako je danas dogovoreno da dužnosnici HSS-a još više potaknu izradu novih projekata u vodoprivredi i drugim komunalnim djelatnostima do pribavljanja građevnih dozvola, jer je vlada Hrvatskim vodama dala jamstvo da se zaduži za 1,36 milijarda kuna za oko 150 različitih investicija. Čim se s bankama potpišu ugovori o kreditiranju, svi spremni projekti moći će se početi provoditi, jer ćemo samo novim ulaganjim izići iz krize, kazao je Friščić. Ministar Pankretić dodao je da sada osim dvije milijarde kuna redovita godišnjeg financiranja Hrvatske vode raspolažu za ovu i sljedeću godinu s još 1,36 milijarda kuna, a za 2012. i 2013. bit će dostupno još 5,5 milijarda kuna za vodno gospodarstvo iz strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pesimizam Pesimizam ih ne brine: HSS na vlasti, birači mu u oporbi Slika nije dostupna Predsjednik HSS-a o prosvjedima Friščić: HSS sigurno ne misli da je stanje u poljoprivredi sjajno

To znači da ćemo u sljedeće dvije ili tri godine imati na raspolaganju oko 10 milijarda kuna samo za taj oblik ulaganja, kazao je Pankretić i dodao da je jako važno izraditi kvalitetne projekte. Priznaje, kaže, da nije zadovoljan projektima koji su do 16. kolovoza stigli iz općina i gradova na pozivni natječaj ministarstva. Stiglo je 1200 projekata, ali ne u takvu obliku da bi se mogli kandidirati za financiranje, tako da je pred svima - ministarstvom, gradovima, općinama i razvojnim agencijama - još velik posao, kazao je. Pankretić je kao potpredsjednik vlade odgovorio na pitanje zašto se raskida ugovor s Franzom Fishlerom, vladinim savjetnikom za poljoprivedu. Smatra da je već obavljen velik posao u pregovorima s EU-om o poljoprivredi, poglavlje 12 je zaključeno, a 13 je pri kraju i 'logično je da se na kraju posla donose odluke o raskidanju ugovora sa savjetnicima'. Na upit nije li otkaz uslijedilo zato što je Fishler viđen u Austriji na skupu u Alpbachu u suradnji s Ivom Sanaderom, Pankretić je odgovorio da na to nema komentara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene