Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Hrvoja Krešića

Milanović šokirao najavom borbe za Banske dvore: "Ne spominje se više je li postupio po zakonu, već sasvim drugo pitanje"

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić komentirao je vijest da će predsjednik Zoran Milanović biti kandidat za premijera.

Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović u petak iznenadio javnost odlukom da će se parlamentarni izbori održati u srijedu, 17. travnja, uslijedilo je još jedno iznenađenje – vijest da će se i sam kao nezavisni kandidat naći na listi SDP-a i boriti za mjesto premijera.

"Ne spominje se više pitanje je li postupio po zakonu, nego se sve češće postavlja pitanje je li ovo u skladu s Ustavom. Milanović je napravio veliki presedan, a tek je naknadno statusom na Facebooku objasnio dokad misli ostati na Pantovčaku", rekao je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

"Prema njegovu statusu, s funkcije predsjednika će odstupiti nakon izborne pobjede i preuzimanja dužnosti predsjednika Vlade. Do preuzimanja nove dužnosti planira obnašati dužnost predsjednik Republike Hrvatske", dodao je te pojasnio da upravo to izaziva mnoga pitanja i komentare.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović mora podnijeti ostavku prije kandidature? Nema dalje Ugledna stručnjakinja žestoko po Milanoviću: "Nema nikakve dileme, ali NIKAKVE. Ovo je katastrofa!"

Zoran Milanović, istaknuo je reporter, je i do ovog trenutka bio svrstan.

"Vrlo često je davao do znanja što misli o HDZ-u i Andreju Plenkoviću, odnosno što misli o oporbi koju je poprilično jasno i glasno podržavao. Očekivalo se od njega da će kao predsjednik odrediti datum izbora i onda ostati u nekoj sivoj zoni neutralnosti", napomenuo je.

"On je napravio nešto potpuno suprotno. Ako učini ono što je najavio, ostaje za vidjeti kako će izgledati primopredaja mandata. Hoće li on sam sebi reći da je mandatar? Kada će podnijeti ostavku?", dodao je Krešić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović analitičar Žarko Puhovski "Milanović sjedi na dva stolca, želi suditi u utakmici koju igra, a njegova halabuka ima jedan cilj..."

Bit će zanimljivo vidjeti i kako će teći rokovi za izbor predsjednika Republike.

"Ne bi smjelo biti nekakvo iznenađenje da se europski i predsjednički izbori budu blizu, a oba izbora imaju jednu izbornu jedinicu. U ovom trenutku ima mnogo pitanja, a treba sačekati što će o svemu reći Ustavni sud", zaključio je Krešić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene