Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produljili mu pritvor u JAR-u

Hrvatski mornar osumnjičen za krijumčarenje kokaina ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski pomorac Branimir Orač, u čijoj je brodskoj kabini zaplijenjena rekordna količina kokaina u Južnoafričkoj Republici, u petak je izveden pred sud u Camperdownu u pokrajini KwaZulu-Natal koji mu je produljio pritvor, objavila je južnoafrička novinska agencija SAPA.

Odlukom suca Thysa Taljaarda, Branimiru Oraču (33) produljen je pritvor do 16. srpnja. U luci Durban je 27. siječnja ove godine, južnoafrička policija u Oračevoj kabini zaplijenila 230 kg komprimiranog kokaina u blokovima po jedan kilogram, tržišne vrijednosti oko 250 milijuna randa (22 milijuna eura). Orač je bio član posade broda Senator, koji je u Durban doplovio iz Južne Amerike, a vjeruje se da je kokain bio namijenjen Europi.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u JAR-u U nesreći poginulo 45 ljudi: Autobus pao preko mosta pa se zapalio Slika nije dostupna Obilne kiše VIDEO: Poplave dosad odnijele 40 života

Zaplijenu i uhićenje izvela je Jedinica za organizirani kriminal Pietermaritzburg, u suradnji s lučkom carinskom službom, policijom i lučkim službama sigurnosti. Ista policijska postrojba zaslužna je i za prethodnu najveću zaplijenu kokina u JAR-u, 150 kg u gradu Tongaatu, također u pokrajini KwaZulu-Natal. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene