Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije srebrne i tri brončane medalje

Hrvatski matematičari na Olimpijadi postigli najbolji rezultat ikada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ovogodišnjoj 51. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi članovi hrvatske ekipe postigli su zavidan uspjeh. S dvije srebrne i tri brončane medalje te jednom pohvalom naši natjecatelji su ostvarili najbolji uspjeh hrvatske ekipe od osamostaljenja.

Srebrne medalje osvojili su Matija Bucić i Matko Ljulj čime su se pridružili petero dosadašnjih hrvatskih osvajača te sjajne medalje. Borna Cicvarić, Marin Petković i Grgur Valentić izborili su brončane medalje, a Ognjen Stipetić je dobio pohvalu za potpuno riješen zadatak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet među najboljima Odličan uspjeh mladih hrvatskih geografa: S Olimpijade donijeli dvije medalje Slika nije dostupna Olimpijada u Hong Kongu PONOS HRVATSKE U jakoj konkurenciji naši matematičari osvojili pet medalja

Naši predstavnici su u egzotičnom Kazakstanu pokazali zavidnu vještinu rješavanja matematičkih problema. Budući da će većina ovogodišnjih hrvatskih natjecatelja imati priliku nastupati i iduće godine, možemo se s pravom nadati da će Hrvatska nastaviti niz odličnih rezultata na nadolazećim Olimpijadama.

Pobjednici ovogodišnje Olimpijade su predstavnici Kine, dok su Rusi uz prednost od samo jednog boda osvojili drugo mjesto ispred SAD-a. Treba napomenuti da se na ovakvim natjecanjima otprilike polovica sudionika okiti nekom od medalja, točnije dvanaestina zlatnom, šestina srebrnom i četvrtina brončanom medaljom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene