Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski laburisti traže reakciju

'Vlada mora obustaviti posao s Daimlerom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburisti - stranka rada, zatražila je danas od Vlade da, nakon saznanja o korupcijskoj aferi i na osnovu sudskog procesa u SAD-u protiv čelnika njemačkog automobilskog diva Daimler, odmah zabrani sve poslovne aktivnosti tvrtke Daimler AG i njezinih tvrtki-kćeri u Hrvatskoj, sve dok Državnom odvjetništvu ne daju potpune informacije kada, koga, kako i u kojem iznosu su podmićivali u Hrvatskoj.

'Ako za takvu odluku u postojećim zakonima nema osnove, pozivamo Vladu da po hitnom postupku Saboru predloži izmjene potrebnih zakona, koji se u Saboru mogu raspraviti i usvojiti već 14. travnja', ističe u priopćenju predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar. 'Smatramo da samo ovakvim radikalnim potezima možemo spriječiti 'uvoz' korupcije koje uostalom i doma imamo previše i u kojoj se godišnje izgubi oko 5 milijardi kuna javnog novca', navodi Lesar.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Automobilska tvrtka Daimler priznala je krivnju za podmićivanje u 22 zemlje Azije, Afrike i istočne Europe, među kojima je i Hrvatska za koju se Daimler tereti za podmićivanje dužnosnika hrvatske vlade od 2002. do siječnja 2008. s oko 4,7 milijuna eura, vezano uz 85 milijuna eura vrijedan ugovor iz 2003. o nabavi 210 vatrogasnih kamiona za MUP. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene