Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao mjeru za izlazak iz gospodarske krize Vlada je početkom mandata najavljivala velike javne infrastrukturne investicije.


Za sada u tom naumu uspijevaju jedino Hrvatske željeznice, čija je uprava obišla radove na obnovi pruge između Okučana i Novske. Za 20 kilometara dugu dionicu veći dio novca namaknut je iz europskih fondova. HŽ tu ne misli stati, najavljuju obnovu cijelog pravca od Zagreba prema Tovarniku, ali i ostalih pruga u Hrvatskoj. Projekti za povlačenje novca iz EU fondova, tvrde, već su gotovi.

>>
Hajdaš Dončić: Ne odustajemo od modernizacije željezničkih pruga

Vezani članci Radovi na školama - 5 Obnova zagrebačkih škola počela pa stala: Bandić iza sebe ostavio i najskuplje plakate svoje vladavine, vrijedne milijun kuna Dubravka Šuica - 1 Dubravka Šuica otkrila što Hrvatska treba napraviti da bi od Europske unije dobila novac za oporavak

'Znači, trebat će nam pet godina da to sve vratimo u prvobitno stanje i malo još iznad toga. A od narednih godina europski fondovi neće imati dovoljno novaca koliko ćemo mi imati projekata', kazao je Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook