Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnove pruga

Hrvatske željeznice najavljuju investicije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao mjeru za izlazak iz gospodarske krize Vlada je početkom mandata najavljivala velike javne infrastrukturne investicije.

Za sada u tom naumu uspijevaju jedino Hrvatske željeznice, čija je uprava obišla radove na obnovi pruge između Okučana i Novske. Za 20 kilometara dugu dionicu veći dio novca namaknut je iz europskih fondova. HŽ tu ne misli stati, najavljuju obnovu cijelog pravca od Zagreba prema Tovarniku, ali i ostalih pruga u Hrvatskoj. Projekti za povlačenje novca iz EU fondova, tvrde, već su gotovi.

>>
Hajdaš Dončić: Ne odustajemo od modernizacije željezničkih pruga

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Andrej Plenković Ususret izborima Nova prilika za pokazivanje: Plenković svečano uručio ugovore

'Znači, trebat će nam pet godina da to sve vratimo u prvobitno stanje i malo još iznad toga. A od narednih godina europski fondovi neće imati dovoljno novaca koliko ćemo mi imati projekata', kazao je Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene