Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napretka zasada nema

Hajdaš Dončić: Ne odustajemo od modernizacije željezničkih pruga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napretka za sada nema u željezničkom prometu. Zbog nedostatka lokomotiva otkazani su neki putnički vlakovi od Rijeke do Zagreba, a nedavno je ukinuta linija brzog vlaka od Zagreba do Osijeka.

Razdvajanje putničkog i teretnog prometa unutar strukture HŽ-a građanima nije donijelo ništa dobroga. Iz Rijeke mnogi područni vlakovi više ne voze. 'Lokomotive koje bi trebale prometovati na tim dionicama su podjelom HŽ Vuče vlakova pripale HŽ Cargu', kazala je Mihaela Tomurad Sušac, glasnogovornica HŽ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Modernizacija infrastrukture Šok za Osječane: Ukidaju se sve tramvajske linije na više od godinu dana Ilustracija Žestoke borbe Ukrajinci napredovali u blizini Bahmuta: "Iskoristili smo činjenicu da neprijatelji ne poznaju područje"

>> Od 1.1. skuplja vožnja vlakom?

Osigurane su druge lokomotive, ali ne i svi potrebni uvjeti. 'Bila su dva različita sustava napajanja. Dakle, oni su do nove godine morali unificirati', rekao je Hajdaš Dončić. To se nije učinilo pa su neke linije otkazane. Daleko je sve to od mnogobrojnih lijepih najava koje su do sada građani, kada su željeznice u pitanju, dobili od Vlade. No od investicija još ništa. Brzi vlakovi sada pokrivaju i područne linije. Staju češće pa im epitet brzi baš i ne pristaje.

Na putničkom će prometu ove godine HŽ izgubiti čak 158 milijuna kuna. Naime u 2012. zabilježeno je čak 44 posto putnika manje nego u 2011. godini. No, od modernizacije željeznica poručuje ministar, pogotovo riječkog pravca, se ne odustaje. 'Dakle nova pruga ide do 2015. godine. Ugovoreni su projekti i od 2015 počet ćemo i raditi na toj novoj pruzi', rekao je Hajdaš Dončić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene