Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki interes i potrebe

Tražite posao i sigurnu plaću? Hrvatska vojska ove godine zapošljava više od 830 ljudi s tržišta rada

Hrvatski vojnici (Foto: Pixell)
Hrvatski vojnici (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Damir Krstičević, ministar obrane, predstavio je na sjednici Vlade plan zapošljavanja u Oružanim snagama za 2018. godinu prema kojem će primiti u službu 1409 osoba, od čega više od 800 s tržišta rada.

Hrvatska vojska ove će godine zaposliti 1409 osoba, od čega 836 s tržišta rada putem javnog natječaja, dok su ostale već u sustavu i samo će se preraspodijeliti. Kako je na sjednici Vlade pojasnio ministar obrane Damir Krstičević, od 836 novozaposlenih koje će OSRH tražiti na tržištu rada, 800 je vojnika i mornara s kojima će se potpisati ugovor o vojničkoj službi. Petsto vojnika i mornara zaposlit će se već u prvoj polovici godine.

Zaposlit će i 33 osobe za časnike deficitarnih struka poput doktora medicine, magistra fizike i inženjera zrakoplovstva, a Oružane snage trebat će i jednog višeg stručnog savjetnika te dvije osobe za suradnička i znanstveno-nastavna znanja na vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman".

Prvi ugovor s novozaposlenima, kako je rekao ministar, sklapat će se na određeno vrijeme od dvije godine, a drugi na neodređeno vrijeme. Procijenjeni brutotrošak rashoda za novozaposlene iznosi oko 41,3 milijuna kuna.

Također, mjesta ima i za 80 kadeta za studijske programe vojno vođenje i upravljanje i vojno inženjerstvo.

Na dočasničke dužnosti primit će se 300 kandidata isključivo između ugovornih  vojnika/mornara koji su završili prvu razinu dočasničke vojne izobrazbe.

 

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" Slika nije dostupna Gost Dnevnika Nove TV Ministar obrane otkrio inzistira li i dalje na uvođenju obveznog vojnog roka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene