Obavijesti Pretražite Navigacija
Od 1. listopada

Poskupljuje još jedna usluga za građane: "Mi smo među najjeftinijima u Europi"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nove cijene Hrvatske pošte rezultat su novog Cjenika poštanskih usluga u unutarnjem prometu, koji stupa na snagu s 1. listopadom 2022., a odobrenja za to Hrvatska pošta je dobila od Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Hrvatska pošta od 1. listopada povećava cijene svojih poštanskih usluga te će tako slanje pisma do 50 grama te razglednica i čestitaka iznositi 3,55 kuna, odnosno 0,47 eura prema fiksnom tečaju konverzije, što je poskupljenje od 25 lipa ili za 3 eurocenta, izvijestili su u petak iz Pošte.

"Cijena poštanskih usluga u Hrvatskoj i dalje je među najnižima u EU, jer je prosječna cijena slanja najjeftinije pismovne pošiljke u zemljama EU 0,93 eura, a samo tri zemlje nude jeftiniju uslugu od Hrvatske - Bugarska, Cipar i Malta", ističu povodom novog cjenika iz Hrvatske pošte.

Pročitajte i ovo Ilustracija jednostavna računica Kako dobiti njemačku mirovinu od 2000 eura? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Pročitajte i ovo Ilustracija ENERGETSKI DODATAK HZMO objavio važnu informaciju za umirovljenike koji primaju inozemnu mirovinu

Napominju da su pristupili Etičkom kodeksu za transparentno uvođenje eura, čime su se obvezali na transparentno poslovanje u tom procesum, bez neopravdanog povećanja cijena. Za novo povećanje cijena kažu da je najviše vezano uz rast cijena energenata, što izravno utječe na rast operativnih troškova tvrtke.

Troškovi goriva čine im znatan dio troškova obavljanja osnovne djelatnosti, a porasli su čak 40 posto te kako bi se u takvim uvjetima održala postojeća visoka kvaliteta usluge, kažu da su morali korigirati cijene usluga.

Uz uslugu slanja pisma mase do 50 grama vezana je i cijena dopunske usluge povratnica, koja od 1. listopada također iznosi 3,55 kuna ili 0,47 eura, a kako se cijena sudskih pismena sastoji od cijene preporuke i cijene povratnice, i cijena slanja sudskog pismena uvećana je za 25 lipa, tj. za 3 eurocenta, dodaju iz Hrvatske pošte. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene