Hrvatska odvjetnička komora provjerava Mamićevog odvjetnika Veljka Miljevića zbog optužbi šest sudaca za korupciju, potvrdili su iz HOK-a za Dnevnik Nove TV.

Galerija Veljko Miljević (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Odvjetnik Veljko Miljević (Foto: Dnevnik.hr) Veljko Miljević (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) +0 Veljko Miljević(Foto: Dnevnik.hr)

Hrvatska odvjetnička komora ''provodi postupke i utvrđuje činjenice, a o ishodu postupka će pravodobno obavijestiti javnost'', stoji u odgovoru HOK-a nakon što je Mamićev odvjetnik Veljko Miljević iznio teške optužbe na račun šestero sudaca. Suce, koje nije imenovao, optužio je za korupciju.

Vezani članci Dragan Kovačević Dragan Kovačević: ''Magistar Plenković je rekao doktoru Ćoriću da se ide s Memorandumom. Time je zatvorena rafinerija u Sisku'' Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav - 10 Optužbe, uvrede i prepucavanja na Odboru za Ustav: ''Nemojte se više sramotiti, meni je neugodno zbog vas''

Miljeveće izjave komentirao je i njegov branjenik Zdravko Mamić. Dolazeći na ročište na Sud u Sarajevo, Mamić je rekao da stoji iza riječi svog odvjetnika. "Mogu potvrditi autentičnost izjave mog odvjetnika Miljevića i stojim iza toga što je rekao, ali o imenima nekom drugom prilikom i uz druge uvjete. Ne kanim si natovariti još neke kaznene prijave, ali sigurno ću u datom trenutku izvući najteže oružje. Mogu vam sada reći da je jedan od šest korumpiranih sudaca predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa", rekao je Mamić i dodao da će to, kad se stvore uvjeti, bez problema i dokazati.

Predsjednik Vrhovnog suda nije u Zagrebu i htio bi detaljnije vidjeti što je točno Mamić rekao. "A što da vam kažem... Nadam se da ljudi više vodi računa tko govori, a ne što govori. Sve je to plod njegove fabrikacije", rekao je Sessa, koji još uvijek ne zna hoće li protiv Mamića poduzimati i neke pravne korake.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju