Hrvatska odvjetnička komora provjerava Mamićevog odvjetnika Veljka Miljevića zbog optužbi šest sudaca za korupciju, potvrdili su iz HOK-a za Dnevnik Nove TV.

Galerija


Hrvatska odvjetnička komora ''provodi postupke i utvrđuje činjenice, a o ishodu postupka će pravodobno obavijestiti javnost'', stoji u odgovoru HOK-a nakon što je Mamićev odvjetnik Veljko Miljević iznio teške optužbe na račun šestero sudaca. Suce, koje nije imenovao, optužio je za korupciju.

Vezani članci Vatikan, ilustracija Vatikanska policija izvela novi pretres zbog sumnje na korupciju, zaplijenjeni dokumenti i računala Slika nije dostupna Odvjetnička komora odustala od ocjene ustavnosti i prihvatila fiskalne blagajne

Miljeveće izjave komentirao je i njegov branjenik Zdravko Mamić. Dolazeći na ročište na Sud u Sarajevo, Mamić je rekao da stoji iza riječi svog odvjetnika. "Mogu potvrditi autentičnost izjave mog odvjetnika Miljevića i stojim iza toga što je rekao, ali o imenima nekom drugom prilikom i uz druge uvjete. Ne kanim si natovariti još neke kaznene prijave, ali sigurno ću u datom trenutku izvući najteže oružje. Mogu vam sada reći da je jedan od šest korumpiranih sudaca predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa", rekao je Mamić i dodao da će to, kad se stvore uvjeti, bez problema i dokazati.

Predsjednik Vrhovnog suda nije u Zagrebu i htio bi detaljnije vidjeti što je točno Mamić rekao. "A što da vam kažem... Nadam se da ljudi više vodi računa tko govori, a ne što govori. Sve je to plod njegove fabrikacije", rekao je Sessa, koji još uvijek ne zna hoće li protiv Mamića poduzimati i neke pravne korake.