Hrvatska odvjetnička komora provjerava Mamićevog odvjetnika Veljka Miljevića zbog optužbi šest sudaca za korupciju, potvrdili su iz HOK-a za Dnevnik Nove TV.

Galerija


Hrvatska odvjetnička komora ''provodi postupke i utvrđuje činjenice, a o ishodu postupka će pravodobno obavijestiti javnost'', stoji u odgovoru HOK-a nakon što je Mamićev odvjetnik Veljko Miljević iznio teške optužbe na račun šestero sudaca. Suce, koje nije imenovao, optužio je za korupciju.

Vezani članci Duško Marković (Foto: Lisa Ducret/DPA/Pixsell) Skandal trese Crnu Goru: Odbjegli tajkun optužio državno odvjetništvo za korupciju Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Ministar pravosuđa o uhićenju zagrebačkog tužitelja: "To je vrlo loša vijest, reflektira se i na povjerenje građana i sve to skupa ne zvuči dobro"

Miljeveće izjave komentirao je i njegov branjenik Zdravko Mamić. Dolazeći na ročište na Sud u Sarajevo, Mamić je rekao da stoji iza riječi svog odvjetnika. "Mogu potvrditi autentičnost izjave mog odvjetnika Miljevića i stojim iza toga što je rekao, ali o imenima nekom drugom prilikom i uz druge uvjete. Ne kanim si natovariti još neke kaznene prijave, ali sigurno ću u datom trenutku izvući najteže oružje. Mogu vam sada reći da je jedan od šest korumpiranih sudaca predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa", rekao je Mamić i dodao da će to, kad se stvore uvjeti, bez problema i dokazati.

Predsjednik Vrhovnog suda nije u Zagrebu i htio bi detaljnije vidjeti što je točno Mamić rekao. "A što da vam kažem... Nadam se da ljudi više vodi računa tko govori, a ne što govori. Sve je to plod njegove fabrikacije", rekao je Sessa, koji još uvijek ne zna hoće li protiv Mamića poduzimati i neke pravne korake.