Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Hrvatska može osigurati završetak pregovora sljedeće godine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn izrazio je u nadu da će hrvatska Vlada provesti preostale teške reforme, među kojima i privatizaciju i reforme u brodogradnji, što bi omogućilo zaključenje pristupnih pregovora s Hrvatskom.

'Pristupni pregovori s Hrvatskom napreduju dobro i u pravilnom ritmu. Ostaju neke teške reforme - privatizacija i reforme brodogradnje između ostaloga - ali duboko se nadam da će Vlada provesti u djelo svoju političku volju, što bi nam omogućilo da tehnički zaključimo pregovore do kraja sljedeće godine', rekao je Rehn u Parizu u govoru studentima jedne jedne od najuglednijih francuskih visokoškolskih ustanova - Ecole Normale Superieure. Rehnov govor objavila je Europska komisija u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Hrvatska je do sada otvorila 21 od 33 pregovaračka poglavlja, od kojih su tri privremeno zatvorena. Na dvije pristupne konferencije do kraja ove godine, 30. listopada i 19. prosinca, Hrvatska bi mogla otvoriti najveći dio od preostalih 12 poglavlja i dobar dio njih zatvoriti. Tako bi sljedeća godina bila godina zatvaranja preostalih poglavlja.

Rehn je istaknuo da 2009. vidi kao 'vrlo obećavajuću godinu' za napredak zemalja iz Procesa stabilizacije i pridruživanja prema Europskoj uniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene