Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac bacio djecu s balkona

Hrvatska komora socijalnih radnika završila stručni nadzor: ''Jedna socijalna radnica na Pagu napravila propust''

Policijski očevid (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 3
Policijski očevid (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 3 Foto: Arhiva/Dnevnik.hr
Završen je stručni nadzor u slučaju oca koji je bacio djecu s balkona na Pagu.

Nadzorom Hrvatske komore socijalnih radnika utvrđeno je kako dvije od tri nadzirane socijalne radnice, koje su vodile navedenu obitelj, nisu napravile stručni propust, dok jedna socijalna radnica jest.

Pročitajte i ovo Ravnateljica za zaštitu djece grada Zagreba Gordana Buljan Flender gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) tko je pogriješio? Buljan Flander o stravičnom slučaju s Paga: "Vrijeme je da prestanemo govoriti o toj djeci, da im damo mogućnost da krenu u oporavak" Milorad Pupovac (Dnevnik.hr) Slučaj s Paga Pupovac o političkoj odgovornosti ministrice Murganić: ''Nisam za to da se stvara atmosfera 'neka visi Pedro' ili hajka''

Propust na Pagu se odnosi na primjene metoda i postupaka socijalnog rada u radu s obiteljima koje su u riziku, utemeljenih na suvremenim spoznajama znanosti i prakse, kao i u primjeni pozitivnih popisa vezano u zaštitu prava i dobrobiti djeteta.

Za socijalnu radnicu predloženo je pokretanje postupka pri Disciplinskom sudu HKSR-a.

''Svjesni interesa javnosti za navedeni propust, obavještavamo kako HKSR dosljedno radi sukladno propisima koji uređuju pravila stručnog nadzora, te kako u skladu s njima nije moguće davati daljnje izjave tijekom cjelokupnog postupka do njegovog dovršetka pravomoćnim rješenjem, a u kojem postupku djelatnica ima pravo prigovora kao i pravo na tajnost identiteta. Svako daljnje inzistiranje na identitetu djelatnice predstavlja kršenje njenih prava na obranu i bitno pridonosi daljnjim otežavajućim okolnostima u njenom radu s korisnicima.

HKSR ovime pokazuje kako se ne odriče odgovornosti u događajima u kojima postoje propusti naših članova, kada su oni utvrđeni stručnom procjenom, te ćemo i dalje ustrajno raditi na utvrđivanju svih otežavajućih uvjeta u kojima se mogući propusti događaju i o tome obavještavati javnost.

Zbog toga još jednom apeliramo na sve stručnjake iz sustava socijalne skrbi, kao i ostale s kojima međuresorno surađujemo, kao i građane, njihove inicijative te cjelokupnu javnost, da se suzdrže od paušalnih i neutemeljenih ocjena koje unaprijed pretpostavljaju krivnju socijalnih radnika bez dokaza, jer je HKSR, uz ostale ovlasti, stručno tijelo osnovano u svrhu stručnog nadzora nad radom ovlaštenih socijalnih radnika'', priopćili su iz Hrvatske komore socijalnih radnika.

Podsjetimo, 28. veljače 2019. godine, otac je na Pagu svoje četvero djece bacio s balkona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene