Sudac istrage Hrvoje Visković (Foto: Dnevnik.hr)
Sudac istrage Hrvoje Visković (Foto: Dnevnik.hr)

Produljen je istražni zatvor ocu koji je početkom ožujka bacio svoje četvero djece s balkona na Pagu. Zatvor je produljen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecanja na svjedoke.


Sudac istrage Hrvoje Visković potvrdio je da je na još dva mjeseca produljen istražni zatvor ocu koji je s balkona kuće bacio svoje četvero djece.

Vezani članci Prosvjed socijalnih radnika, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Socijalni radnici o slučaju oca s Paga: "Nismo zaduženi za procjenu uzroka ponašanja. Ocu, majci i djeci i dalje treba pomoć zajednice" Smiljana Srnec (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) - 3 Varaždinski sud: Smiljana Srnec ostaje u istražnom zatvoru, suđenje počinje 15. listopada

''Dakle, imamo opasnost od utjecanja na svjedoke, budući da državni odvjetnik još nije siguran hoće li ispitivati djecu ili neće. Druga je stvar opasnost od ponavljanja djela jer je djelo ostalo u pokušaju, dakle nedovršeno je, pa postoji opasnost da se opet okomi na djecu, da ih pokuša ubiti s obzirom na to da ne znamo do dandanas njegove motive. I ono najteže, zbog iznimno teških okolnosti izvršenja kaznenog djela'', kazao je Visković.

Visković dodaje i da je odluka podložna žalbi te da nakon isteka dva mjeseca ponovno ide kontrola istražnog zatvora. 

U utorak je održano ročište u Zadru na kojem je ključan iskaz dala majka stradale djece, a saslušanju je nazočio i otac. On je nakon ročišta ponovno prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunsku ulicu u Zagrebu zbog određenih zdravstvenih smetnji.

Podsjetimo, iako su se supružnici nalazili u istoj zgradi, majka je svjedočila putem videoveze. Nalazila se u odvojenoj prostoriji kako bi izbjegla susret sa suprugom koji je optužen za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece.