Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni za NATO

Hrvatska jurišna puška izvozni hit?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je spremno za proizvodnju hrvatske jurišne puške. Prvih 40 serijskih komada, ranije isporučenih hrvatskoj vojsci, zadovoljilo je sva testiranja. Puška je provjeravana u svim borbenim, kao i ekstremnim vremenskim uvjetima.

Duge cijevi iz karlovačke tvornice oružja, koja na tržištu već ima svoj pištolj, potpuno su usklađene s NATO standardima. Država je u ovaj projekt uložila više od 4 milijuna kuna. Vojska se za početak namjerava naoružati s oko 1.000 komada. Proizvođači očekuju puno više: nakon HV-a i prve velike naružbe iz inozemstva. Interes već postoji. Tome se nada i ministar obrane. Cijenu puške, kao i detalje ugovora, koji tek treba potpisati - ne otkriva. 'Očekujemo da će taj proizvod naći svoje mjesto i među pripadnicima oružanih snaga drugih zemalja', rekao je Branko Vukelić, ministar obrane.

Pročitajte i ovo Srbijanska policija Burno u Srbiji Privođenja diljem Srbije: Djevojka na TikToku ismijavala masakr, trojac objavio fotografije oružja koje će "ponijeti u školu" Ilustracija MUP upozorava Raste prodaja oružja: "Ljudi su spremni izdvojiti i pet ili šest tisuća eura, kupuju na kredit"


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene