Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko dnevno troše?

Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani"

Aktualno Galerija Ameriknaci i Hrvatska - 4 Ameriknaci i Hrvatska - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ameriknaci i Hrvatska - 2 Ameriknaci i Hrvatska - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ameriknaci i Hrvatska - 3 Ameriknaci i Hrvatska - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ameriknaci i Hrvatska - 1 Ameriknaci i Hrvatska - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ameriknaci i Hrvatska - 5 Galerija 1/5 >>
Hrvatska je Amerikancima među najpoželjnjijim destinacijama, vijest je to koja stiže s turističkog sajma u New Yorku. Hrvatska turistička zajednica dobila je i posebno priznanje kao jedan od najboljih izlagača. Dnevnik Nove TV provjerio je zašto nas Amerikanci vole i zašto su među najpoželjnijim gostima u svijetu.

Amerikanci troše dvostruko više nego prosječan hrvatski gost, oko 300 eura po osobi na dan. Traže kvalitetu i spremni su je platiti. Gosti su to koje svatko želi, a Hrvatska im je jedna od najdražih destinacija.

"Imamo sve ono što oni traže. Fantastičnu prirodu, tradiciju, povijest, vrlo personalizirana iskustva, taj ljudski faktor je nešto što je nezamjenjivo. Istaknula bi još jedan moment, a to su multigeneracijska putovanja u kojima je aspekt sigurnosti vrlo važan, a Hrvatska ga pruža", ispričala je direktorica predstavništva HTZ-a u SAD-u Leila Krešić-Jurić.

Na sajmu u New Yorku predstavilo se 500 izlagača iz 170 zemalja, a Hrvatska turistička zajednica dobila je priznanje kao jedan od najboljih izlagača, ali i najposjećenijih.

Pročitajte i ovo Ilustracija napetosti na Bliskom istoku Američki vojnici ubijeni u krvavom napadu, Biden poslao znakovitu poruku: "Odgovorne ćemo pozvati na odgovornost u vrijeme i na način koji sami odaberemo"

Predstavljaju se brojne hrvatske agencije, hoteli i 11 hrvatskih destinacije, a kada Amerikance pitate koji hrvatski grad najviše vole – to je Dubrovnik. Na Stradunu su u ljetnim mjesecima drugi najbrojniji gosti, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

"Morali smo doći. Toliko je povijesti i uzbuđeni smo što smo ovdje. Nećemo ni otići, što kažete na to?", komentirala je Andrea iz SAD-a u srpnju prošle godine.

Turistička vodičica Sanja Čikato je rekla da su vrlo jednostavni i zadovoljni gosti.

"Kada im spomenem da imamo ljekarnu iz 14. stoljeća, da imamo karantenu, da je ropstvo ukinuto 1416. godine, Amerika još nije bila otkrivena, tek 1492. godine, oni su jednostavno fascinirani", dodala je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavili epidemiolozi Englezi i Nijemci upozorili građane koji putuju u Hrvatsku: Turisti se zarazili parazitom

Jedina izravna aviolinija sa SAD-om je Dubrovnik - New York u sezoni, no pregovora se i o novima.

"Prema našim informacijama u 2025. se najavljuje još više aviolinija s tog tržišta koji će letjeti prema Dubrovniku, nadamo se i još nešto drugih odredišta u Hrvatskoj.

Prošle godine Hrvatsku je posjetilo 700 tisuća Amerikanaca i ostvarili su više od dva milijuna noćenja. Ove godine očekuje ih se još više.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene