Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed na Šibenskom mostu

Mještani užasnuti novim raskrižjem: "To će biti križanje smrti"

Aktualno Galerija Prosvjed mještana Zatona i Rasline - 1 Prosvjed mještana Zatona i Rasline - 1 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix Prosvjed mještana Zatona i Rasline - 2 Prosvjed mještana Zatona i Rasline - 2 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix Prosvjed mještana Zatona i Rasline - 3 Prosvjed mještana Zatona i Rasline - 3 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix Prosvjed mještana Zatona i Rasline - 4 Prosvjed mještana Zatona i Rasline - 4 Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix +4 Prosvjed mještana Zatona i Rasline - 5 Galerija 1/9 >>
U nedjelju sredinom dana Šibenski most okupiralo je 300-injak mještana Zatona i Rasline kraj Šibenika. Prosvjeduju protiv protiv planirane rekonstrukcije postojećeg raskrižja na tom dijelu Jadranske magistrale.

Revoltirani stanovnici Zatona i Rasline izašli su na ulice. Umjesto kružnog toka, za koji vjeruju da bi im olakšao ulaz i izlaz iz mjesta, Hrvatske ceste odabrale su rješenje zbog kojeg će, kako kažu - osim gužvi, imati još problema.

Mještani smatraju, i na to upozoravaju posljednjih nekoliko godina, da bi primjerenija i sigurnija bila izgradnja rotora iako su radovi na rekonstrukciji raskrižja počeli prije nekoliko dana.

"Sada kada se doda srednja traka promet prema Šibeniku i Vodicama će biti neometan i ubrzan, a mi ćemo imat veliku lutriju za izaći. Ovdje će biti crna točka Jadranske magistrale", rekao je Boris Dukić.

Investitor su Hrvatske ceste, a izvođač radova vrijednih oko 640.000 eura je tvrtka Strabag d.o.o.. Očekuje se da radovi budu gotovi za četiri mjeseca, odnosno do početka turističke sezone kada je promet tom državnim cestom osobito gust, a na izlaz s ceste iz smjera Zatona i Raslina na magistralu čeka se i po pola sata.

Riječ je o rješenju s kojim se stanovnici ta dva mjesta ne slažu ili, kako su napisali u pozivu na mirno okupljanje, "dok cijela zemaljska kugla pravi rotore na ovakvim i sličnim problematičnim mjestima", njima je ponuđeno "rješenje koje izgleda kao da su ga crtala djeca u vrtiću".

Predsjednik Mjesnog odbora Zaton Darko Dukić kazao je kako još od 2018. upozoravaju Hrvatske ceste da "rješenje koje se nudi kao izlaz na D8 stanovnike Zatona i Rasline kao i turiste stavlja u vrlo nepovoljan položaj".

Pročitajte i ovo Sudnica Bijeli štrajk Suci odgovorili Malenici: ''Iznosite neistine i manipulirate podacima, a sami ste pogazili svoju riječ''

"Novim rješenjem će se samo poboljšati protočnost iz Šibenika prema Vodicama i obrnuto, na žalost, na uštrb nas koji idemo prema ili iz Zatona i Rasline. Predlagali smo da nas priključe na tzv Benkovačku cestu i tamo objedine naselja Zaton, Raslinu i Bogdanoviće", kazao je Dukić.

Dodao je da su Iz HC-a odgovorili da je projekt u poodmakloj fazi i da se ne da više mijenjati. Grad Šibenik na svojim stranicama se pohvalio da su radovi već započeli.

Pročitajte i ovo Napad u crkvi u Istanbulu Ubojice u bijegu VIDEO Napad u istanbulskoj crkvi: Dvojica maskiranih muškaraca upala na misu i ubila jednu osobu

"Apeliramo na odgovorne strukture, da poslušaju glas ljudi koji svakodnevno prometuju ovom cestom, i koji najbolje znaju kako je svaki dan nositi glavu u torbi, da dođu pameti i zaustave ovaj projekt koji će zakomplicirati živote svih nas koji smo odlučili ostati živiti na svojoj didovini", poručili su nezadovoljni mještani Zatona i Rasline.

"Još uvijek se može ovaj izlaz na magistralu iz smjera Zatona popraviti, na način da se ugradenje semafora, bez toga to će biti jedna crna točka, bez toga, to će biti jedno križanje smrti", istaknuo je Ivan Radić.

Dok traju radovi promet tim dijelom Jadranske magistrale odvija se iz privrmenu regulaciju uz naizmjenično propuštanje prometa jednim kolničkim trakom uz regulaciju pokretnim semaforima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene