Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i dalić održao predavanje

Hrvatska gospodarska krema u Vodicama: Ministar Horvat po uzoru na NASA-u najavio državu bez papira

Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Forjan (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Hrvatska gospodarska krema okupila se u Vodicama na Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu.

Poduzetnici su složni oko toga da se investicijska klima u Hrvatskoj popravlja, ali i dalje nas, kažu, usporavaju one stare rak rane domaće ekonomije, prije svega spora birokracija, brojni parafiskalni nameti, koji ih opterećuju iz godine u godinu, i stalne promjene poreza.

Pročitajte i ovo Tvrtka Prostoria Koronakriza uzela danak Svaki četvrti poduzetnik uvjeren je da će završiti u stečaju: "Slabo gospodarstvo smo mi skuhali prije krize" Slika nije dostupna Usmjeriti ih prema ugroženima Hrvatska udruga poslodavaca: ''Vlada hitno treba objaviti daljnje mjere pomoći gospodarstvu''

Ministar gospodarstva Damir Horvat odgovara kako je njegovo ministarstvo poduzelo već određene mjere kako bi ih rasteretilo, prvenstveno u ovoj godini. Kaže da su rasterećeni 314 različitih nameta, barijera.

Također, Horvat dodaje, ova godina Hrvatskoj bi trebala biti vrlo plodonosna kada se govori o investicijama. Planirano ih je više od tisuću ukupne vrijednosti 38 milijardi kuna.

Paper free država

Da bi se to sve provelo u praksi, potrebno je Hrvatsku čim prije uvesti u digitalno društvo. Ministar Horvat kaže da ćemo u 21. stoljeću postati država bez papira. ''Kao i ova NASA, koja je paper free, ja želim da i hrvatska administracija polako postane paper free, da se sve to preseli u digitalne prpcedure, da ih bude šta je manje moguće i da metodološki onemogućimo stvaranje svake nove procedure koja bi ovakav koncept rusila'', kazao je ministar.

Inače, popodnevni sati u Vodicama rezervirani su za jednu od najbrže rastućih industrija u svijetu koja godišnje uprihodi više od glazbene i filmske industrije zajedno. Riječ je o industriji računalnih igara. Gameri su se u Vodicama u petak predstavili i hrvatskim gospodarstvenicima. Inače, kako kažu, godišnje uprihode 400 milijuna kuna, a od države dobiju mrvice ili gotovo ništa.

Među predavačima je u Vodicama bio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je gospodarstvenicima održao kratko predavanje o uspjehu u Rusiji.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene