Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedna od četrnaest

Nakon što je Hrvatska glasala protiv rezolucije UN-a, pljušte komentari: "Ovdje se opet radi o bolesnim ambicijama našeg državnog vrha"

Opća skupština UN-a usvojila je sinoć rezoluciju kojom se traži "trenutačno humanitarno primirje" u Gazi. Međutim, Hrvatska je bila protiv ovakve rezolucije, zajedno s još 14 država. I dok u Vladi objašnjavaju da nisu mogli podržati rezoluciju u kojoj se ne osuđuje Hamas, iz Ureda predsjednika oštre reakcije. Kažu da je Vlada bez savjetovanja s predsjednikom donijela odluku kojom je ugrozila nacionalnu sigurnost.

120 zemalja za, 14 protiv, 45 suzdržanih. Rezolucija o humanitarnom primirju u Gazi u UN-u je dobila dvotrećinsku podršku. Sjedinjene države i Izrael bile su snažno protiv jer se u dokumentu ne spominje Hamas niti se imenom osuđuju njegovi zločini protiv izraelskih civila. To je bio dovoljno dobar razlog i za Hrvatsku.

Iz Ureda predsjednika burna reakcija: ni o čemu nisu bili obaviješteni, Vlada je opet sve napravila na svoju ruku, mimo Ustava, s nezanemarivim posljedicama.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Izraelska operacija u Gazi ulazi u sljedeću fazu! Premijer Izraela obratio se svijetu: "Ovo je misija mog života!"

Pročitajte i ovo Potres na sjeveru Italije na sjeveru zemlje Umjereno jak potres pogodio Italiju, osjetio se i u Hrvatskoj: "Čulo se podrhtavanje i buka"

Nekadašnji ministar vanjskih poslova Davor Stier, a danas saborski zastupnik iz redova vladajuće većine, odbacuje ovakvu kritiku.

Da se Izrael ima pravo braniti, slaže se i oporba, ali apelira na spas civila. "Ovdje se opet radi o bolesnim ambicijama našeg državnog vrha koji se želi dodvoriti svjetskim moćnicima", komentirao je Marijan Pavliček.

Cijeli prilog reportera Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešića pogledajte u prilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene