Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I to se dogodilo - pada broj potrošenih impulsa, ali iako telefoniraju nešto manje, građani još uvijek čine sve da što više pričaju na što povoljnije načine. A umirovljenici su otkrili i jeftine e-mail poruke.


Recesija sada udara i po hrvatskoj svetinji, telefoniranju, a statistički podaci kažu kako je prosječan građanin ove godine putem fiksnog telefona razgovarao 14 sati, što je sat vremena manje nego lani. 15 sati provedenih na mobitelu, s druge strane, jest 6 postotni porast od prošle godine, ali nedovoljan da nadoknadi pad u fiksnoj mreži.

Vezani članci Pasivna agresija Pasivnu agresiju pretvorili u umjetnost, pogledajte njihova remek-djela Dobri momci (Foto: thechive.com) "Dobri dečki" žale se što ih cure odbijaju, no pogledajte kakve im poruke šalju

>> Mobiteli nas zaglupljuju

'Međutim, prihodi su se ipak smanjili za 3,5 posto, prije svega zbog smanjene potrošnje korisnika i zbog novih naknada koje je vlada uvela', objasnila nam je Maja Weber, glasnogovornica Hrvatskog Telekoma. Napisano je 2.705 milijuna SMS-ova, što je 601 poruka po stanovniku, odnosno smanjenje za gotovo petinu u odnosu na prošlu godinu. Mladi se većinom ne zamaraju minutažom, ali stariji građani imaju svaki svoj model štednje.

'Nemam telefon, ja imam samo karticu, onu za javnu govornicu i to od 15 kuna', rekao nam je jedan umirovljenik. Ipak, sve češće se i od drugih korisnika mobitela čuje: žurim, moram ići, ne čujem dobro, imam drugi poziv ili se veza jednostavno 'slučajno' prekine.