Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje stručnjaka

Mobiteli nas zaglupljuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mobiteli uništavaju naše pamćenje - ističu psiholozi. Suvremeni život bez njih je nezamisliv, u mnogim situacijama te tehničke naprave nas spase, no imaju i lošu stranu, jer previše pamte umjesto nas.

Psihologinja prof.dr.sc. Dubravka Kocijan Hercigonja, također svakodnevno koristi mobitel, no ipak je svjesna njegovog lošeg utjecaja na pamćenje. 'Oni trebaju imati svrhu koja je njima namijenjena, a to je brza komunikacija, nekakav nadzor, ali nipošto oni ne mogu biti zamjena za našu memoriju', rekla nam je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA PROTIV ALZHEIMERA Ovo su 4 stvari kojima već sada možete zaštititi svoj mozak Slika nije dostupna Eidetsko pamćenje Otkrijte jeste li među 1% sposobnih na ovim slikama pronaći skriveno slovo

A mobitel za mnoge upravo predstavlja dodatnu memoriju, s tim da neki još imaju i rezervni mobitel, za svaki slučaj. Mobiteli, ističu psiholozi, i pomažu i odmažu, a koliko su nas rasteretili od dodatnog pamćenja, toliko su stvorili generaciju nesposobnu zapamtiti najjednostavnije stvari.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene