Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Vojni analitičar o tome što sad čeka Hrvata ranjenog u Ukrajini: "Informacije osobe koja je u tome sudjelovala izuzetno su važne"

Aktualno Galerija Ivica Mandić - 2 Ivica Mandić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Mandić - 3 Ivica Mandić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Mandić - 1 Galerija 1/4 >>
Hrvatski državljanin koji je ranjen na ukrajinskom bojištu prebačen je u Hrvatsku. Prijevoz mu je osiguralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo zdravstva. Hospitaliziran je u kliničkoj bolnici Dubrava. Njegovo stanje je stabilno, ali ima više težih ozljeda od raznih eksplozivnih naprava.

Više detalja donosi reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je razgovarao s vojnim analitičarom Ivicom Mandićem.

Tridesetdvogodišnjaka čeka sigurno još jedna operacija, a Mikić je pitao vojnog analitičara Mandića i hoće li se njime baviti i naše službe. 

Mandić kaže kako je normalno da uređenoj demokratskoj državi nadležne službe MUP i DORH obave razgovor sa svojim građaninom koji je stradao u ratnom sukobu u drugoj državi

Koje bi ih informacije mogle zanimati, pitao je reporter. 

Pročitajte i ovo Bolnica u Ukrajini NA SIGURNOM JE Hrvat ranjen na ratištu u Ukrajini, prebacit će ga u Zagreb: "Bit će liječen u KB-u Dubrava"

"Prije svega kako je nastradao. Što se tiče MUP-a utvrdit će se njegov status, što je radio tamo s obzirom na to da se radi o pripadniku profesionalnih oružanih snaga u Ukrajini s ugovorom", rekao je Mandić i dodao kako 32-godišnjak ne može kazneno odgovarati. 

"Nije član terorističke organizacije, a ukrajinska vojska nije neprijateljska formacija što se tiče Hrvatske i njene vanjske politike i sigurnosti", dodao je.

Koliko njegove informacije mogu biti od koristi u izvlačenju zarobljenog Hrvata, pitao je analitičara reporter.

"Siguran sam da će za potrebe kreiranja vanjske politike Hrvatske obavještajna zajednica s njim obaviti razgovor i tražiti informacije jer medijskim prostorom u Hrvatskoj su razni gosti dolazili koji pričaju stvari koje mogu i ne moraju biti istinine. U principu se radi o kreiranju vanjske politike Vlade Republike Hrvatske da bi se napravila prava slika, ali i mjere vezeno za mogući pristup građana Hrvatske profesionalnim snagama Ukrajine.

Ima još pripadnika tamo, što s njima, kako će se planirati buduće akcije spašavanja, kako će se humanitarno pomoći - te informacije osobe koja je sudjelovala su izuzetno važne i znat ćemo konkretno što treba učiniti bez velikog filozofiranja", rekao je Mandić.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene