Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u posjetu hrvatskoj

Sarah Ferguson za Dnevnik Nove TV otkrila što zna reći na hrvatskom i komentirala svoj odnos s kraljicom Elizabetom

Aktualno Galerija Sarah Ferguson - 2 Sarah Ferguson - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sarah Ferguson - 3 Sarah Ferguson - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sarah Ferguson - 4 Sarah Ferguson - 4 Foto: DNEVNIK.hr Barbara Štrbac Barbara Štrbac Foto: DNEVNIK.hr +2 Sarah Ferguson - 3 Galerija 1/7 >>
A dok Meghan Markle nije bilo ni na vidiku, pažnju javnosti plijenile su snahe kraljice Elizabete - uz Lady Dianu, svjetla reflektora bila su usmjerena i na vojvotkinju od Yorka - Sarah Ferguson, suprugu kraljičina sina Andrewa. Brak im se nije održao, no vojvotkinja je zadržala titulu i posvetila se humanitarnom radu. Sada je došla u Hrvatsku kao promotorica Montessori zajednice.

S vojvotkinjom Sarah Ferguson razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Španjolski premijer Pedro Sanchez i Andrej Plenković U BANSKIM DVORIMA Pedro Sanchez: "Očekujem da Plenković posjeti Španjolsku iduće godine. Želimo još uže surađivati s Hrvatskom"

Što vas dovodi u Hrvatsku ovoga puta? 

Ja jednostavno volim ljude pa ako mogu donijeti malo radosti, i ako ljudi misle da je to u redu, onda i ću to i učiniti.

Trenutačno ste fokusirani na rad s izbjeglicama.

Radim mnogo s izbjeglicama. Iz Jemena, Sirije, Afganistana, Ukrajine. Mislim da je cijeli moj život obrazovanje, obrazovanje, obrazovanje i zato sam udružila snage s Montessori grupom. Učimo učitelje da imaju moderan pogled na učenje. Ako možemo promijeniti "slomljeno" dijete, tada ima nade.

Mislite li da mi kao društvo imamo dvostruke standarde, jer smo zaista lijepo prihvatili izbjeglice iz Ukrajine, ali ne i izbjeglice iz nekih drugih zemalja ne tako davno.

Raširili smo ruke, otvorili svoje domove, svoje obitelji. Zaista ne mislim da smo zaboravili izbjeglice iz Afganistana ili Jemena ili Sirije. Zaista ne vjerujem u to, ali percepcija je da jesmo. Ali nismo zaista.

Volite raditi s djecom, napisali ste više od 70 knjiga. Što vas je inspiriralo na to?

O... vozila sam helikopter. Da. To je najteža stvar koju sam učinila. I kad sam shvatila da je moj život nevjerojatan, i roman sam po sebi, tada sam napisala "Malu Crvenu" i jednostavno nastavila.

"Mala Crvena" je došla i u Hrvatsku?

Da "Mala Crvena" je došla u Hrvatsku.

Što je vidjela u Hrvatskoj?

Vidjela je nevjerojatnu katedralu u Zagrebu, pogledat će i zagrebački željeznički kolodvor koji je jako poznat. Otići će i u... moram se sjetiti imena. Kamo idemo u nedjelju?

Vukovar. I njoj je dobro tu. Ostat će tu. Imat će dovoljno vremena za razgledavanje.

Bili ste već u Hrvatskoj. Kako Vam se sviđa?

Sviđaju mi se ljudi. Sviđa mi se dobrodošlica, osjećam se kao dio obitelji kad dođem.

Čula sam da ste naučili neke hrvatske riječi.

Jesam, ne baš dobro. Dobar dan, Fala. Ali znam i... ako razmislim malo... Gra-do-na-čel-nik!

Gradonačelnik je jako dobar čovjek.

Kada pišete svoje knjige, razmišljate li o tome da napišete nešto što bi vaši unuci voljeli čitati jednoga dana? Ponosite li se što je i to vaše nasljeđe?

Moji unuci već misle da sam vrlo zabavna. Kada dođem, smiju se i to se ni sa čim ne može mjeriti. To mi je dovoljno.

Je li teško podizati djecu kada ste stalno pod povećalom javnosti kao što ste vi bili?

Mislim da je najbolje što sam ikada učinila to što sam bila sjajna majka. I mislim da su moje djevojke najbolji primjer toga što dobro, dosljedno, čvrsto majčinstvo jest. I nije se nikada dogodilo, ni na sekundu, da nisam bila tu za svoju djecu. Ni na sekundu.

Kraljica je upravo proslavila svoj Platinasti jubilej. Nevjerojatno. Što je prema vašemu mišljenju tajna njezine duge vladavine. Uspješne vladavine?

O mislim vjerojatno sendvič od marmelade (smijeh). To je tajna.

Mislim da je to osjećaj za dužnost, postojanost, dosljednost, integritet. Njezino veličanstvo je, imam sreće da to mogu reći, najbolja svekrva koju sam imala, i sretna sam što to mogu reći.

Ikonična je i prašta, ljubazna je i zabavna. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene